Toen met een lijst van nu errond - Herman de Coninck Biografie

Toen met een lijst van nu errond - Herman de Coninck Biografie - Thomas Eyskens | Fthsonline.com

...hriftuitgever. Toen met een lijst van nu errond - Herman de Coninck Biografie (Hardcover) ... Toen met een lijst van nu errond. Herman de Coninck ... ... . Met De lenige liefde (1969) werd Herman de Coninck op slag de populairste... En nu is er de biografie, door Thomas Eyskens, Toen met een lijst van nu errond - de titel is ontleend aan een dichtregel van De Coninck over een ingelijste foto van zijn ouders. Hij groeide op in een vroom katholiek gezin, met één zusje. Mijn kennismaking met Herman de Coninck (1944 - 1997) was een feit. In het najaar van 2 ... Toen met een lijst van nu errond - bibliotheek.nl ... . Mijn kennismaking met Herman de Coninck (1944 - 1997) was een feit. In het najaar van 2017 verscheen van de hand van Thomas Eyskens de biografie Toen met een lijst van nu errond van deze Vlaamse dichter en journalist, 20 jaar na diens plotselinge overlijden. De jonge dichter/student. Herman de Coninck groeide op in een Vlaams en katholiek milieu. Het boek van de Vlaamse dichter, samengesteld door Thomas Eyskens, geeft op elke bladzijde een stukje prijs van de levensgeschiedenis. Toen met een lijst van nu errond is bedoeld als de biografie van De Coninck maar anders dan je gewend bent van een biografie: de geportretteerde is aanhoudend zelf aan het woord of een ander over hem. Toen met een lijst van nu ...

INFORMATIE

AUTEUR
Thomas Eyskens
DIMENSIE
8,80 MB
BESTANDSNAAM
Toen met een lijst van nu errond - Herman de Coninck Biografie.pdf

OMSCHRIJVING

Met De lenige liefde (1969) werd Herman de Coninck op slag de populairste dichter van Vlaanderen, 'de man die zijn volk poëzie leerde lezen'. Ook als leraar, journalist en geëngageerd hoofdredacteur van het Nieuw Wereldtijdschrift was hij van grote betekenis. Na een leven vol poëzie bezweek hij in 1997 op een literair congres in Lissabon aan een hartaanval. Nu is er dan eindelijk een biografie van de hand van Thomas Eyskens op basis van vele gesprekken met familie, vrienden en collega's, nooit eerder gepubliceerd fotomateriaal en nagelaten correspondentie. Een rijk portret van 'leven en werken, schrijven en liefhebben'.

Wil je het boek lezen?Toen met een lijst van nu errond - Herman de Coninck Biografie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Thomas Eyskens. Lezen Toen met een lijst van nu errond - Herman de Coninck Biografie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN