Toekomstverkennen

Toekomstverkennen - Freija van Duijne | Fthsonline.com

...twikkeld. Toekomstverkennen: Public health genomics 'hope' of 'hype'? Toekomstverkennen: Public health genomics 'hope' of 'hype'? Date Published 27/03/2014 ... Toekomstverkennen | Reinders Oisterwijk B.V. ... . Identifiers Accession Number 2013769. Overig Open Access Nee. Authors J van Loon N Hoeymans C Schoemaker. Publicatie Reeks TSG 2013; 91(2):82-3 Year of Publication 2014. Toekomstverkennen leert je de technieken waardoor je beter nieuwe signalen kan waarnemen. In mijn trainingen leer ik hoe je allerlei methoden van toekomstverkennen kunt gebruiken. Ik leer je hoe je een verkenning kunt opzetten. hoe je als stra ... Het verkennen van de toekomst: de STT-aanpak ... . In mijn trainingen leer ik hoe je allerlei methoden van toekomstverkennen kunt gebruiken. Ik leer je hoe je een verkenning kunt opzetten. hoe je als strateeg impact kan maken in jouw organisatie. Toekomstverkennen | Freija Duijne. Het ultieme denken in organisaties. Zet op mijn lijst . Voor bedrijven is het van levensbelang nu al met de toekomst bezig te zijn. Toekomstgerichte organisaties doen het aanmerkelijk beter dan hun concurrenten die zich hieraan niets gelegen laten liggen. Cursus Toekomstverkennen. Deze cursus is helaas verwijderd door School voor Toekomstverkennen. Bekijk hieronder de ervaringen van deelnemers, de alternatieven, of klik via de navigatie terug naar het overzicht van het hele aanbod in dit onderwerp. check_box_outline_blank. Cursus: Grip op de Toekomst! In deze vierdaagse cursus leer je hoe je organisatie grip krijgt op de toekomst. Door toekomstverkenningen in te zetten voor strategie, innovatie en beleid. De wereld verandert sneller dan ooit. Door middel van toekomstverkennen (of 'toekomstonderzoek') kunnen organisaties verandering anticiperen en hun strategische keuzes gestructureerd afwegen, ook in een ... Toekomstverkennen - sommigen spreken liever van toekomstonderzoek - is een systematische activiteit waarbij wetenschappelijke gegevens worden gebruikt. STT en leden van het NTV zijn toekomstverkenners en gebruiken het NTV als platform om over methoden en thema's van gedachten te wisselen....

INFORMATIE

AUTEUR
Freija van Duijne
DIMENSIE
11,67 MB
BESTANDSNAAM
Toekomstverkennen.pdf

OMSCHRIJVING

Voor bedrijven is het van levensbelang nu al met de toekomst bezig te zijn. Toekomstgerichte organisaties doen het aanmerkelijk beter dan hun concurrenten die zich hieraan niets gelegen laten liggen. Zij maken daarbij gebruik van de goed gevulde gereedschapskist van de futuroloog. Een futuroloog houdt zich bezig met de per definitie onzekere toekomst om mensen en organisaties te helpen kansen te benutten die de toekomst biedt. Het is daarom niet verwonderlijk dat toekomstverkennen steeds vaker deel uitmaakt van leiderschapstrainingen. Een leider en beslisser moet kunnen inspelen op onzekerheid en complexiteit.Een toekomstverkenning neemt mensen mee in het proces voorafgaand aan een organisatieverandering en een nieuwe strategie. In plaats van bezig te zijn met de dagelijkse werkzaamheden daagt een toekomstverkenning mensen uit om na te denken over de betekenis van maatschappelijke ontwikkelingen. Toekomstverkenning prikkelt de nieuwsgierigheid en leidt tot meer verbeeldingskracht. Wie kansen ziet, krijgt zin om aan de toekomst te gaan werken. Dat maakt toekomstverkennen een uiterst waardevolle exercitie om je als organisatie klaar te maken voor de toekomst.Freija van Duijne heeft lange tijd bij de Rijksoverheid gewerkt aan verkenningen en strategische agenda's. Zij begeleidt dergelijke trajecten bij diverse organisaties en geeft lezingen over de toekomst. Peter van der Wel houdt zich al meer dan 25 jaar professioneel met de toekomst bezig, onder meer als organisatieadviseur bij Deloitte en Rijnconsult. Tegenwoordig verzorgt hij vooral lezingen.

Wil je het boek lezen?Toekomstverkennen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Freija van Duijne. Lezen Toekomstverkennen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN