De Geschriften

De Geschriften - Franciscus van Assisi | Fthsonline.com

...en zusters langs de vergezichten en valkuilen gidst van een leven met God, met zichzelf, met de mensen in de marge en met elkaar ... De geschriften Liezi [e-Book] - Jan de Meyer - (ISBN ... ... . De geschriften verschijnen in een geheel nieuwe, wetenschappelijk verantwoorde vertaling, die recht doet aan zowel de rijke betekenissen van ... Geschriften Onder de Geschriften (ketoevim,כתוּביִם) wordt een groep bijbelboeken uit de Tenach, de Hebreeuwse Bijbel verstaan. ==Indeling van de boeken van de Tenach== Deze indeling in drieën vind je terug in het acroniem Tenach; de ch staat hier voor ... De Nag Hammadi geschriften ontmaskerd - Verizine ... . ==Indeling van de boeken van de Tenach== Deze indeling in drieën vind je terug in het acroniem Tenach; de ch staat hier voor de k (kaf) van ketoevim. ==Geschriften in de christelijke Bijbel== Omdat de Septuagint, de Griekse ... De Veda's, de oudste en heiligste geschriften van het hindoeïsme, spreken van 'vliegende schepen' of UFO's die India meer dan 6000 geleden bezochten. Hoofdwetenschapper Ellen Stofan van de NASA zei pas geleden: "Ik denk dat we binnen nu en 10 jaar sterke aanwijzingen vinden voor het bestaan van leven buiten de aarde. De mooie verhalen van de hindoegoeden werden al eeuwenlang door de mensen aan elkaar doorverteld. Heel soms werden verhalen veranderd of uitgebreid door geleerden. Zo'n drieënhalf duizend jaar geleden werden de verhalen ook opgeschreven. Die verhalen zijn de heilige geschriften. Vertalingen in context van "in de geschriften" in Nederlands-Frans van Reverso Context: Dit gezegd zijnde, geen notulen van de hogere orde magische vierkanten bestaan nu in de geschriften van vroegere Chinese wiskundigen. Bestel De geschriften Liezi van Jan de Meyer. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Met de naam Apostolische Vaders wordt tegenwoordig niet meer specifiek gedacht aan een groep christelijke schrijvers, maar gaat het om een verzameling geschriften die in een periode van 90-160 n.Chr. zijn geschreven. Zie voor meer informatie: De Apostolische Vaders: een inleiding. De volgende geschriften worden tot de Apostolische Vaders gerekend:...

INFORMATIE

AUTEUR
Franciscus van Assisi
DIMENSIE
3,79 MB
BESTANDSNAAM
De Geschriften.pdf

OMSCHRIJVING

Franciscus van Assisi (1181 of 1182-1226) is vermaard als de heilige die met vogeltjes sprak. Dat hij ook schreef, is minder bekend. Toch zijn zijn geschriften uiterst belangrijk - zijn Zonnelied staat zelfs aan het begin van de Italiaanse literatuur. Zijn regels zijn richtinggevend voor miljoenen mensen, in zijn brieven roept hij een ieder op ernst te maken met een leven volgens het evangelie, en in zijn gebeden maken we kennis met Franciscus als mysticus. In Franciscus' geschriften ontmoeten we een geestelijk leder die zijn broeders en zusters zachtmoedig en vastberaden de weg wijst naar een manier van leven waarin iedereen 'dief of bandiet, vriend of tegenstander', welkom is en God de enige rijkdom is, 'tot verzadigens toe'. Franciscus' geschriften zijn de beste bron om hem te leren kennen.De teksten zijn voor deze uitgave opnieuw vertaald naar de laatste stand van het onderzoek. Ze worden ingeleid en toegelicht om ze verstaanbaar te maken voor de lezer uit de 21ste eeuw. Het boek is gemaakt door een team van vijf mannen en vrouwen uit Nederland en Vlaanderen, zowel franciscaanse religieuzen als leken.

Wil je het boek lezen?De Geschriften in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Franciscus van Assisi. Lezen De Geschriften Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN