Heinrich Himmler

Heinrich Himmler - Emerson Vermaat | Fthsonline.com

...n de SS (Reichsführer-SS) en een van de belangrijkste leiders van de Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij (NSDAP) ... Heinrich Himmler - Wikipedia ... . Himmler was een van de hoofdverantwoordelijken voor de Holocaust en is daarmee een van de grote oorlogsmisdadigers uit de Tweede Wereldoorlog. Heinrich Himmler in 1907 Heinrich Luitpold Himmler werd op 7 oktober 1900 geboren in de stad München in Beieren. Zijn vader Gebhard was leraar op het Wittelsbacher-Gymnasium in München en trad tussen 1922 en 1930 ook op als rector van die school. Heinrich Luitpold Himmler was born in Munich on 7 October 1900 into a conservative middle-class Roman Catholic family. His ... Heinrich Himmler (1900-1945) - Leider van de SS | Historiek ... . Heinrich Luitpold Himmler was born in Munich on 7 October 1900 into a conservative middle-class Roman Catholic family. His father was Joseph Gebhard Himmler (17 May 1865 - 29 October 1936), a teacher, and his mother was Anna Maria Himmler (née Heyder; 16 January 1866 - 10 September 1941), a devout Roman Catholic. Heinrich Himmler, German Nazi politician, police administrator, and military commander who became the second most powerful man in the Third Reich. He was the head of the SS (Schutzstaffel; 'Protective Echelon'), the 'po...

INFORMATIE

AUTEUR
Emerson Vermaat
DIMENSIE
4,28 MB
BESTANDSNAAM
Heinrich Himmler.pdf

OMSCHRIJVING

Heinrich Himmler, een van de grootste massamoordenaars aller tijden, was afkomstig uit een conservatief katholiek Beiers gezin. Later brak hij radicaal met de kerk.Himmler en zijn SS waren verantwoordelijk voor de moord op 6 miljoen Joden. Daarover wisten de geallieerden tijdens de oorlog meer dan zij wilden toegeven. De Britten hadden de geheime communicatiecodes van de SS gebroken.Himmler was zeer betrokken bij wat er in Nederland en België gebeurde. Maar hij botste met NSB-leider Mussert en een aantal Vlaamse collaborateurs. Anders dan Himmler wilden zij niet dat Nederland en Vlaanderen helemaal werden ingelijfd bij het Duitse Rijk.Een minder bekend aspect van de ‘Reichsführer-SS’ was diens fascinatie voor oosterse religies en de islam. Ook de astrologie en het occultisme spraken hem aan.Wat Himmler in de islam bewonderde was de doodsverachting waarmee sommige moslims ten strijde trekken om als ‘martelaren’ te sterven. Zijn beste vriend was Haj Amin Al-Husseini, de grootmoefti van Jeruzalem.Tegen het eind van de oorlog probeerde Himmler bij de geallieerden in een goed blaadje te komen. Hij ontmoette in het diepste geheim zelfs een vertegenwoordiger van het Joods Wereldcongres.Emerson Vermaat studeerde rechten in Leiden en is werkzaam als onderzoeksjournalist. In dit boek zijn niet eerder gepubliceerde documenten verwerkt.

Wil je het boek lezen?Heinrich Himmler in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Emerson Vermaat. Lezen Heinrich Himmler Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN