Zwartboek Wereldmerken En Hun Praktijken

Zwartboek Wereldmerken En Hun Praktijken - Klaus Werner | Fthsonline.com

...s / Weiss, Hans: Zwartboek wereldmerken en hun praktijken ... Vind zwartboek op Marktplaats - juni 2020 ... . Met bedrijfsportretten. Elmar. Vind of bied uw tweedehands Theologie, bijbelstudie en kerkgeschiedenis aan op Speurders.nl. Het boek 'Zwartboek, Wereldmerken en hun praktijken' gaat over de kritiek op de grote wereldmerken, en daarbij eigenlijk ook gelijk op de globalisering. In dit boek wordt elk wereldmerk dat mensen uitbuit onder de loep genomen. Naar voren kwam dat eigenlijk een hele hoop grote kledi ... Zwartboek wereldmerken en hun praktijken - Klaus Werner ... ... . Naar voren kwam dat eigenlijk een hele hoop grote kleding- en speelgoedmerken onethisch bezig waren. In Zwartboek Wereldmerken - En hun praktijken (Elmar; euro 19,90) wijzen twee Duitse journalisten, Klaus Werner en Hans Weiss, op de duistere kant van grote internationale bedrijven. Zij hebben beschuldigingen van uitbuiting, kinderarbeid, wapenhandel, milieuvervuiling en dierenmishandeling geïnventariseerd en onderzocht. Mariken Hoving is een geweldige auteur. Download en lees het boek In de diepte op onze website bank72.nl. Helemaal vrij. U vindt In de diepte in PDF, ePUB, MOBI. Het boek 'Zwartboek, Wereldmerken en hun praktijken' gaat over de kritiek op de grote wereldmerken, en daarbij eigenlijk ook gelijk op de globalisering. In dit boek wordt elk wereldmerk dat mensen uitbuit onder de loep genomen. Naar voren kwam dat eigenlijk een hele hoop grote kleding- en speelgoedmerken onethisch bezig waren. Hun bevindingen zijn nu gebundeld in Zwartboek wereldmerken . Veel nieuwe informatie bevat het boek niet. Wel is het een interessante synthese van gegevens uit allerlei bronnen. De auteurs leggen de mechanismen van de mondiale economie bloot en geven veertig concrete bedrijfsportretten, met tips voor de consument om te protesteren. In Zwartboek Wereldmerken stellen Klaus Werner en Hans Weiss menig multinational aan de kaak. ,,Ik vrees dat de meesten onder ons het vrij normaal vinden dat er in Afrika mensen sterven.'' Multinationals liggen al langer onder vuur: petroleummaatschappijen vervuilen het milieu, textielbedrijven maken gebruik van kinderarbeid en fastfoodketens serveren wereldwijd dezelfde eenheidsworst. de strijd tegen de dwang van de wereldmerken Polemiek ... Overzicht in woord en beeld van reclame voor merkartikelen in Nederland in de twintigste eeuw. ... Praktische gids voor marketeers om temidden van alle mediageweld toch aandacht te trekken voor hun merk, product of dienst. Non-Fictie Grensverleggend magazine over wetenschap, spiritualiteit, geschiedenis, mysterie, gezondheid, achtergrond, nieuwe boeken en DVD's. Inhoud: - Graancirkels en tegenkrachten - In Memoriam Bram ... Dynastieën, voorspoed en tegenslagen van de grootste familiebedrijven ter wereld. € 7.50. Het nieuwe zwartboek wereldmerken en hun praktijken...

INFORMATIE

AUTEUR
Klaus Werner
DIMENSIE
4,49 MB
BESTANDSNAAM
Zwartboek Wereldmerken En Hun Praktijken.pdf

OMSCHRIJVING

Steeds meer consumenten kiezen voor een ethisch verantwoorde minimumstandaard. Ze willen niet langer producten kopen, waar kinderarbeid aan te pas gekomen is of waarbij hele volksstammen hun bestaansgrond verliezen. Dat brengt ook veel onzekerheid met zich mee. Wat kan ik dan nog wel kopen? En vooral: wie zijn die slechterikken onder de merken, waarmee ik iedere dag te maken heb? Dit zwartboek geeft daar een antwoord op.Merken als Adidas, McDonald's, Mercedes, Nestlé, Samsung en Siemens zetten de toon in de consumentenindustrie. Hun omzet overtreft het economische vermogen van tal van landen en hun invloed is vaak groter dan die van regeringen en politieke instituten. De waarde van een merk ' en daarmee de macht van het concern ' laat zich allang niet meer afmeten aan het verhandelde product, maar aan het imago daarvan. Aspirineproducent Bayer werft met de slogan 'competentie en verantwoordelijkheid', Shell beroemt zich op zijn ecologische en sociale voortrekkersrol en Nike ziet zich als een collectief dat liefdevol zorgt voor de wereldwijde Nike-familie van sportlieden, consumenten en de eigen arbeiders. Die arbeiders zijn steeds vaker mensen uit lagelonenlanden in Afrika, Azië, Latijns Amerika en Oost-Europa. Uitbuiting, dwang- en kinderarbeid zijn aan de orde van de dag. Mens en milieu worden vergiftigd, regeringen onder druk gezet, crises en gewapende conflicten worden ongegeneerd misbruikt en zelfs gefinancierd. Bekende en populaire wereldmerken tolereren foltering, slavernij, ongeoorloofde medische experimenten, discriminatie, dierenmishandeling, milieuvervuiling en vervolging van vakbonden en critici.

Wil je het boek lezen?Zwartboek Wereldmerken En Hun Praktijken in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Klaus Werner. Lezen Zwartboek Wereldmerken En Hun Praktijken Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN