Duivelseiland

Duivelseiland - Mandy van Dijk | Fthsonline.com

...are. Het Duivelseiland en zijn twee buureilanden hadden een speciale functie: op Île Saint-Joseph zaten gevangenen die uit een kamp op het vasteland hadden geprobeerd te ontsnappen in isolatie, en op Île Royale zaten terdoodveroordeelden ... Wat gebeurt er in Duivelseiland - Oozo.nl ... . Vanaf dit eiland liep een kabelbaan naar het Duivelseiland, de enige manier om er te komen. Duivelseiland, hebben wij er ook een van. Voor sommigen is Amsterdam op zich al de stad van de duivel, Carrie en ik worden door bepaalde familieleden van de 'kouw kant' met de nek aan gekeken en er wordt zeker niet met ons gesproken, want wij komen uit het diepste der diepsten: Mokum. Nu zie ik die lui alleen als er iemand begraven wordt en zelfs dat soort gelegenheden mijd ik al als ik de ... Lifestylefotografie is een aparte categorie binnen foodfotografie. We helpen je graag met doelgerichte lifestylefotografie voo ... Duivelseiland (Amsterdam) - Wikipedia ... . Nu zie ik die lui alleen als er iemand begraven wordt en zelfs dat soort gelegenheden mijd ik al als ik de ... Lifestylefotografie is een aparte categorie binnen foodfotografie. We helpen je graag met doelgerichte lifestylefotografie voor food. Bekijk ons portfolio Duivelseiland [Amsterdam] - Duivelseiland is een wijk in Amsterdam, in het stadsdeel Zuid, in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De wijk had 1206 inwoners per 1 januari 2005. Op centraal stedelijk niveau wordt de wijk aangeduid als buurtcombinatie V50. Uiteindelijk werd hij overgeplaatst naar Duivelseiland, één van drie eilanden in de Atlantische Oceaan voor de noordkust van Frans Guyana. Hoewel de naam anders doet vermoeden, was dit verbanningsoord een grote verbetering ten opzichte van de Bagno van Saint Laurent; geen dwangarbeid, geen betonnen barakken, geen isolatiecellen. Man op Duivelseiland. 364 likes. De nieuwe Nederlandse musical 'Man op Duivelseiland is ondergebracht bij de De Stichting Nieuw Theaterwerk. Het is het spannende verhaal over de grootste doofpotzaak... 'Het Duivelseiland' is de meeslepende "saga" over een kleurrijk barakkenkamp aan de rand van Reykjavik, eind jaren vijftig - een n...

INFORMATIE

AUTEUR
Mandy van Dijk
DIMENSIE
4,78 MB
BESTANDSNAAM
Duivelseiland.pdf

OMSCHRIJVING

Aan de rand van het eiland Urk stond in 1915 een met prikkeldraad omheinde houten barak. Daarin woonden Belgische, Franse en Engelse officieren die eerder vochten in de Grote Oorlog. Ze waren de Nederlandse grens overgekomen en het neutrale Nederland moest ze volgens het Vredesverdrag van 1907 interneren. In heel Nederland stonden destijds diverse kampen waar soldaten uit oorlogvoerende landen werden geïnterneerd. Vluchtgevaarlijke officieren werden verbannen naar kamp Urk, dat bekend stond als het Elba van de Zuiderzee, als Duivelseiland. De weersomstandigheden op het kleine eiland waren bar, de Urkers waren pro-Duits en de officieren verveelden zich stierlijk. Hun belangrijkste doel: ontsnappen. Mandy van Dijk volgt een vijftal geïnterneerden van het front naar Nederland. Duivelseiland is een spannend relaas over deze vijf mannen, hun ontsnappingspogingen en hun relatie met de eilandbewoners bij wie de oorlog binnendringt via deze buitenlandse militairen. In het verhaal van dit kleine bijna vergeten kamp komt de grote geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog in Nederland tot leven.

Wil je het boek lezen?Duivelseiland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Mandy van Dijk. Lezen Duivelseiland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN