De Grote Turk

De Grote Turk - Henk Boom | Fthsonline.com

...edenis in als Kanuni sultan Süleyman, dat wil zeggen, de Wetgever ... Turken - Wikipedia ... . Wij kennen hem als de Prachtlievende. Tijdens zijn sultanaat (1520-1566) strekte het Osmaanse Rijk zich uit van de Donau tot aan de Eufraat, Tigris en Nijl. De grote sultan was de enige en absolute heerser, staatshoofd én regeringshoofd, ten minste officieel, daar vaak een groot deel van de macht de facto toeviel aan andere ambtenaren van het staatsbestuur (in principe allemaal aan hem onderworpen), in het bijzonder de leden van de divan (rijkskabinet), en met name de in afwezigheid van de soeverein voorzittende Grootvizier, naar wiens paleis de ... Wie De grote Turk, In het voetspoor van Süleyman de prachtlie ... De Grote Turk - Henk Boom - 9789025367848 | Bruna.nl ... ... Wie De grote Turk, In het voetspoor van Süleyman de prachtlievende, geschreven door Henk Boom leest, maakt kennis met dit deel van de geschiedenis en die toen zo gevreesde en machtige Turken. De grote Turk uit de titel is sultan Süleyman die als absoluut vorst zijn rijk van 1520 tot 1566 vaardig wist te besturen. In De Grote Turk staat Boom slechts kort stil bij de bestuursstructuur van het Ottomaanse Rijk en blijven de wetgevende activiteiten van de sultan, die juist zo baanbrekend waren, onbesproken. Henk Boom: De Grote Turk - In het voetspoor van Süleyman de Prachtlievende. Athenaeum-Polak & Van Gennep; 343 pagina's; € 21,95. ISBN 978 90 253 6764 0. De Grote Turk direct en eenvoudig bestellen uit voorraad bij geschiedenisboek-kopen.nl. De online geschiedenisboeken specialist. .De Grote Turk werd hij genoemd. In Turkije ging hij de geschiedenis in als Kanuni sultan Süleyman, dat wil zeggen, de Wetgever. Wij kennen hem als de Prachtlievende. Tijdens zijn sultanaat (1520-1566) strekte het Osmaanse Rijk zich uit van de Donau tot aan de Eufraat, Tigris en Nijl. Het was bovendien de Gouden Eeuw van de Turkse geschiedenis. De Grote Turk werd hij genoemd. In Turkije ging hij de geschiedenis in als Kanuni sultan Süleyman, dat wil zeggen, de Wetgever. Wij kennen hem als de Prachtlievende. Tijdens zijn sultanaat (1520-1566) strekte het Osmaanse Rijk zich uit van de Donau t De Grote Turk in de voetsporen van Süleyman de Prachtlievende (1494-1566) Prijs: € 21,95: Uitverkocht De Ottomaanse episode. Onder leiding van de Ottomanen stichtten de Oghuz-Turken tussen de 12e en de 17e eeuw een groot rijk dat naast Anatolië ook grote delen van Noord-Afrika, het Midden-Oosten, de Balkan, de Krim en de Kaukasus omvatte. In de gebieden grenzend aan de...

INFORMATIE

AUTEUR
Henk Boom
DIMENSIE
8,96 MB
BESTANDSNAAM
De Grote Turk.pdf

OMSCHRIJVING

.De Grote Turk werd hij genoemd. In Turkije ging hij de geschiedenis in als Kanuni sultan Süleyman, dat wil zeggen, de Wetgever. Wij kennen hem als de Prachtlievende. Tijdens zijn sultanaat (1520-1566) strekte het Osmaanse Rijk zich uit van de Donau tot aan de Eufraat, Tigris en Nijl. Het was bovendien de Gouden Eeuw van de Turkse geschiedenis.`Een barbaar van duistere afkomst was het striemende oordeel van Erasmus over `Solymanno. Buitenlandcorrespondent Henk Boom volgde het spoor van de sultan en kwam tot andere conclusies. De kennis van de Osmaanse beschaving was minimaal in Erasmus tijd. Haar cultuur werd genegeerd en haar slechte imago was het resultaat van christelijke propaganda.In Rhodos, Boedapest, Wenen, Sarajevo, Istanbul en Amasya sprak Boom met historici. Hij bezocht plaatsen waar de Grote Turk een rijke erfenis naliet. En hij stelde vragen. Wat was de rol van zijn echtgenote Roxelana? Waarom werden twee van zijn zonen geëxecuteerd? Had Wenen in 1529 veroverd moeten worden? Moest Hongarije een bufferstaat zijn tussen Osmanen en Habsburgers?Het resultaat van deze aanpak levert een fascinerend tijdsbeeld op van een heerser die meer invloed op de toekomst van Europa heeft gehad dan meestal wordt aangenomen.

Wil je het boek lezen?De Grote Turk in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Henk Boom. Lezen De Grote Turk Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN