De Pentateuch met verklarend commentaar 1 - Genesis

De Pentateuch met verklarend commentaar 1 - Genesis - Joël Vredenburg | Fthsonline.com

... van Rashie (Rashi) betreft de Nederlandse vertaling van de Tora door Rabbijn A ... De Pentateuch met verklarend commentaar - AKO boeken ... .S. Onderwijz… Vergelijken - De Pentateuch met comentaar van Rashie, Genesis Exodus (a.s. Onderwijzer) (2007) ISBN: 9789057191190 - Het joodse commentaar van Rashi is een klassieker. In dit eerste deel worden de eerste wtee boeken van Mozes (Genesis & Exodus) van… De Pentateuch met commentaar van Rashie deel II. Het joodse commentaar van Rashi is een klassieker. In dit tweede deel worden de laatste drie boeken van Mozes (Leviticus t/m Deu ... bol.com | De Vijf Rollen | 9789057194979 | Joël Vredenburg ... ... . In dit tweede deel worden de laatste drie boeken van Mozes (Leviticus t/m Deuteronomium) van commentaar voorzien. De vertaling is gemaakt door A.S. Onderwijzer.-----Dit… Gratis verzending en gratis inpakservice - De Pentateuch met commentaar van Rashie - deel 1 - 9789057191190 1. 'En onze geleerden, hun aandenken ten zegen, verklaren dat het de genius van Esau was' Bereshit Rabba 77, Rashie's Pentateuch commentaar, Bereshit 32:25. F. de Graaff heeft in zijn theologische oeuvre uitgebreid aandacht besteed aan de volksengel. In 'Als goden sterven, p.10v' kiest hij Ps 82 als bijbels uitgangspunt. Genesis Joël Vredenburg € 22,75 De Pentateuch met verklarend commentaar. opnieuw in het Nederlands vertaald en verklaard. Importantia Publishing. Paperback / softback. 2019-10-18 ... Nederlandsche vertaling van den Pentateuch benevens eene Nederlandsche verklarende vertaling van Rashie's Pentateuch-commentaar direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De Pentateuch met commentaar van Rashie . De Profetieën van Jeremia . De Profetieën van Jesaja . De Psalmen Davids 1 De Psalmen Davids 2 De Psalmen Davids 3 De Psalmen Davids 4 De Psalmen Davids 5 De ... Genesis Geschiedenis der Hervorming in de 16e eeuw ... Het scheppingsverhaal. Het eerste verhaal beslaat Genesis 1:1 - 2:3, het tweede verhaal 2:4 - 2:24. Tegenwoordig wordt het tweede verhaal als het oudste beschouwd, mede naar aanleiding van de inzichten die ontstonden door de documentaire hypothese.De literair-historische biografie van het eerste mensenpaar in Genesis 1-5 bestaat uit in elkaar overlopende en overlappende verhalen over hun ... De Pentateuch met verklarend commentaar Categorie Boeken Nederlandse boeken Filosofie & Religie Religie Bijbel Leeftijd Volwassenen Verschijningsdatum 10/28/2019 Aantal pagina's 258 Formaat 204 x 127 x 24 mm....

INFORMATIE

AUTEUR
Joël Vredenburg
DIMENSIE
7,9 MB
BESTANDSNAAM
De Pentateuch met verklarend commentaar 1 - Genesis.pdf

OMSCHRIJVING

De vertaling van de pentateuch van Joël Vredenburg is uniek. Naast de vertaling van de hebreeuwse tekst voegt hij ook een verklaring toe, waarbij hij uit een veelheid aan bronnen citeert. Hierbij komen zowel traditionele verklaarders als ook moderne verklaarders aan het woord.Joël Joseph Vredenburg (1866-1943) was een Nederlands rabbijn die lange tijd werkzaam was als leraar aan het Nederlands Israëlitisch Seminarium. In 1918 werd hij benoemd tot opperrabbijn in Gelderland. Vredenburg had een wetenschappelijke instelling en heeft dan ook veel gepubliceerd op joods-wetenschappelijk gebied. Zijn vertaling van de pentateuch is zijn bekendste werk.

Wil je het boek lezen?De Pentateuch met verklarend commentaar 1 - Genesis in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Joël Vredenburg. Lezen De Pentateuch met verklarend commentaar 1 - Genesis Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN