Abruzzo

Abruzzo - Ingrid Paardekooper | Fthsonline.com

...zwijnen.Tot 1963 maakte de regio samen met Molise deel uit van de regio Abruzzen en Molise ... Camping Abruzzo - Italië | ANWB Camping ... . In het noorden grenst de regio aan Marche, in het noordwesten en westen aan Latium, in het zuidoosten ... Abruzzo (UK: / æ ˈ b r ʊ t s oʊ /, US: / ɑː ˈ b r uː t s oʊ, ə ˈ-/, Italian: ; Abbrùzze [ab'bruttsə], Abbrìzze [ab'brittsə] or Abbrèzze [ab'brɛttsə] in Neapolitan Abruzzese; Aquilano: Abbrùzzu) or Abruzzi is a region of Southern Italy with an area of 10,763 square km (4,156 sq mi) and a population of 1.3 million. It is divided into four provinces: L'Aquila, Teramo, Pescara ... Abruzzo is vo ... Montepulciano: alles over de druif en de wijn | Gall & Gall ... .3 million. It is divided into four provinces: L'Aquila, Teramo, Pescara ... Abruzzo is voor de meeste Nederlanders een nog relatief onbekend gebied in het midden van Italië. Abruzzo ligt ter hoogte van Rome maar dan aan de Adriatische zee. Abruzzo staat voornamelijk bekent om de mooie historische borgo stadjes gebouwd op een heuvel en de ruige en ongerepte natuurparken zoals Gran Sasso en Majella. Abruzzo wordt in het Nederlands ook wel Abruzzen genoemd en ligt centraal in Italië aan de Adriatische kust. Het landschap van Abruzzo ...

INFORMATIE

AUTEUR
Ingrid Paardekooper
DIMENSIE
9,59 MB
BESTANDSNAAM
Abruzzo.pdf

OMSCHRIJVING

Kunst en cultuur in het groene hart van ItaliëHermitages, middeleeuwse bergdorpjes en kastelen, archeologische vindplaatsen, kerken en abdijen: in elke hoek van Abruzzo zijn sporen van een rijk cultureel verleden te vinden. De regio staat bovendien bekend als de groenste van Europa: Er zijn maar liefst drie grote nationale parken! In het westen vind je er besneeuwde bergtoppen, hoogvlakten en bosrijke bergkloven, waar beren, wolven en klipgeiten leven. In de winter kun je daar skiën, in de zomer wandelen en paardrijden. Ten oosten van de bergen glooien heuvels met graan- en wijnvelden en olijfgaarden. Langs de blauwe Adriatische zee zien we ruime witte stranden, maar ook intieme baaien met houten visinstallaties in de zee, de 'trabocchi'. Al duizenden jaren geven de bewoners van de regio hun kennis van het land met hun ambachten en folklore door. Beroemd zijn wijnen als de Montepulciano d'Abruzzo en de Trebbiano. Plinius de Oudere roemde al de olijfolie uit deze streek. En de eeuwenoude traditie van het schapenhoeden levert nog steeds heerlijke pecorino, ricotta en worsten op. De mensen zijn er gastvrij, respectvol en ongelooflijk trots op hun land. En terecht. Eigenlijk is het onbegrijpelijk waarom Abruzzo nog steeds zo onbekend is. Tijd dus voor een gids die geheel en al aan deze regio is gewijd.Auteur Ingrid Paardekooper studeerde klassieke talen en werkte vele jaren op een zelfstandig gymnasium als docent en als conrector. In vakanties toerde ze door vrijwel alle regio's van Italië, totdat ze in Abruzzo terecht kwam. Daar verloor ze haar hart aan de rijkdom van de regio: de natuur, de geschiedenis, de cultuur, de tradities, de keuken en vooral de gastvrije mensen.

Wil je het boek lezen?Abruzzo in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ingrid Paardekooper. Lezen Abruzzo Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN