Het bedwongen bos

Het bedwongen bos - Dick Van Der Meulen | Fthsonline.com

...en Bos is letterlijk een wandeling door de Nederlandse natuur van vroeger en nu ... Het bedwongen bos - bibliotheek.nl ... . Van het omhakken van de heilige Donareik door Bonifatius in 723, en de sloop in 1870 van het Beekbergerwoud - het laatste Nederlandse oerbos - tot de geschiedenis van Verkadealbums van Jac.P. Thijsse, zijn reddingsactie voor het Naardermeer en de Schotse Hooglanders in de huidige Oostvaardersplassen. Titel: Het bedwongen bos. Nederlanders en hun natuur Auteur: Dik van der Meulen Uitgeverij SUN Paperbac ... Athenaeum Boekhandel | Het bedwongen bos. Nederlanders ... ... . Nederlanders en hun natuur Auteur: Dik van der Meulen Uitgeverij SUN Paperback/geïllustreerd ISBN 9789085067047 Prijs: 24,50. Het veertjessysteem De veertjes bovenaan de pagina geven het waardeoordeel aan van de recensent. Hierbij zijn vijf veertjes de hoogste waardering. Het bedwongen bos gaat over de Nederlanders en hun natuur, van de oertijd tot vandaag. Over de auteur: Dik van der Meulen publiceerde in 2005 Oude en nieuwe Maya's, een reisverslag. In 2003 won hij de AKO Li...

INFORMATIE

AUTEUR
Dick Van Der Meulen
DIMENSIE
12,65 MB
BESTANDSNAAM
Het bedwongen bos.pdf

OMSCHRIJVING

Niets is zo veranderlijk als de Nederlandse natuur; zij verandert mee met de menselijke behoeften. Dat we nog eens voor ons plezier naar hazen en herten zouden kijken zonder ze dood te schieten, was eeuwenlang ondenkbaar.Sinds de oertijd hebben de inwoners van de Lage Landen geworsteld met water, drijfzand en stuifzand. In 1870 werd het omhakken van het laatste Nederlandse oerbos als een triomf gevierd. Tot voor kort werden ook de andere sporen van het oorspronkelijke landschap systematisch uitgewist: meren zijn drooggelegd, beken gekanaliseerd en moerassen gedempt. Tegenwoordig laten we polders onderlopen, planten we nieuwe oerbossen aan en graven we de beken weer krom. De natuur is aan voortdurende verandering onderhevig, en de weerslag daarvan vinden we ook in de kunst en de literatuur. Het bedwongen bos gaat over de Nederlanders en hun natuur, van de oertijd tot vandaag.

Wil je het boek lezen?Het bedwongen bos in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Dick Van Der Meulen. Lezen Het bedwongen bos Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN