Opvoeding Van Boheemse Meisjes

Opvoeding Van Boheemse Meisjes - Michal Viewegh | Fthsonline.com

...n leraar in de letterkunde (grammaticus) ... Edgar de Bruin - Wikipedia ... . Op boekwinkeltjes.nl koopt en verkoopt u uw tweedehands boeken. Zo'n 7000 antiquaren, boekhandelaren en particulieren zijn u al voorgegaan. Samen zijn ze goed voor een aanbod van 6,7 miljoen titels. Het opvoedgedrag van de moeder bleek de verschillen in agressief gedrag tussen jongens en meisjes niet te verklaren. Rol in de maatschappij De verschillende behandeling van jongens en meisjes kan volgens Endendijk verklaard worden vanuit het idee dat ouders - en met name vaders - de opvoeding van hun kroost aanpassen aan de rollen die zij later gaan innemen in de maatschappij. De verschillen tussen jongens en meisj ... Boekwinkeltjes.nl ... . De verschillen tussen jongens en meisjes Hoe ouders ook hun best doen in de opvoeding, jongens en meisjes zijn nu eenmaal verschillend. In de opvoeding van jongens en meisjes zul je daar als ouder toch rekening mee moeten houden. Meisjes zijn van nature beter in praten en daardoor ook verbaal agressiever. Niet voor niets wordt over meisjes vaker gezegd dat ze kattig zijn dan over jongens. Als je het over fysieke agressie hebt, 'winnen' de jongens het. Jongensruzies en meisjesruzies kun je daarom niet met elkaar vergelijken. Zo'n 10% van de jongens slaagt er in iets meer bij hun ouders los te peuteren dan hun zussen. Bovendien ís meisjeskleding nu eenmaal vak duurder, dus over het algemeen gezien is de kledingkast van jongens niet eens heel veel leger dan die van meisjes. Oké, duidelijk. De opvoeding van kinderen in Athene zag er helemaal anders uit dan onze huidige opvoeding. Het begon al bij de geboorte. Vaak werden kinderen te vondeling gelegd omdat ze voor teveel veranderingen zouden kunnen zorgen op financieel vlak. Bij de geboorte van een kind kwamen heel wat rituelen kijken. Ja natuurlijk is de opvoeding van meisjes anders dan jongens! Dat komt omdat hun behoeften ook heel anders zijn. In de jaren 70 dacht met dat meisjes en jongens "emotioneel gelijk" geboren werden en puur en alleen gevormd werden door hun omgeving en opvoeding. Dus "moesten" jongens met poppen gaan spelen en meisjes met auto's. Martine Delfos pleit in haar boek 'De schoonheid van het verschil' voor een andere opvoeding van jongens en meisjes. Immers: mannen en vrouwen zijn ook verschillend, en dat is biologisch bepaald en onveranderlijk. Maar klopt d...

INFORMATIE

AUTEUR
Michal Viewegh
DIMENSIE
6,80 MB
BESTANDSNAAM
Opvoeding Van Boheemse Meisjes.pdf

OMSCHRIJVING

'Mijn dochter schrijft ook een beetje.' 'Werkelijk?' 'Het kan haar helpen om zichzelf beter te leren kennen,' peinsde hij hardop. Hij keek neer op het bureau. Toen hij naar me opkeek, begreep ik uit zijn blik dat hij het duidelijk als vraag bedoelde. 'Zeker,' zei ik. 'Ongetwijfeld.' Een jonge schrijver krijgt door een miljonair een baantje aangeboden als privé-leraar voor zijn dochter om haar uit een liefdesdepressie te halen. In een mengeling van love story en tragikomedie toont Viewegh ons een beeld van een samenleving waarin enerzijds anarchie heerst, maar aan de andere kant het verse ondernemerschap van de vrije jongens floreert.

Wil je het boek lezen?Opvoeding Van Boheemse Meisjes in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Michal Viewegh. Lezen Opvoeding Van Boheemse Meisjes Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN