De mondiale minotaurus

De mondiale minotaurus - Yanis Varoufakis | Fthsonline.com

...lgens Yanis Varoufakis begon de crisis echter al in 1929, in de VS ... De mondiale minotaurus van Yanis Varoufakis | Boek en ... ... . Hij gaat terug naar de crisisjaren van het Interbellum en analyseert de economische ontwikkelingen tot aan het einde van de jaren zeventig, een periode waarin de economische grootmacht uitgroeide tot een 'mondiale minotaurus'. Stieren in de oudheid. Stieren kwamen in de mythen van verschillende beschavingen in de oudheid voor, in het oude Egypte, Mesopotamië en het Perzische Rijk. Apis en Mnevis waren stiergoden in de Egyptische mythologie.Ook ... Minotaurus - Wikipedia ... . Apis en Mnevis waren stiergoden in de Egyptische mythologie.Ook Gugalana in Mesopotamië en de Stierman in het Assyrische Rijk en in Perzië waren mythische figuren, half mens en half stier. De Stierman was net omgekeerd aan de Minotauros ... De mondiale minotaurus Amerika, Europa en de toekomst van de wereldeconomie Yanis Varoufakis. Globalisering en megalomane banken die zonder al te veel overheidsbemoeienis hun gang konden gaan, worden algemeen bestempeld als belangrijkste oorzaken van de wereldwijde economische crisis van 2008. De mondiale minotaurus : Amer...

INFORMATIE

AUTEUR
Yanis Varoufakis
DIMENSIE
4,3 MB
BESTANDSNAAM
De mondiale minotaurus.pdf

OMSCHRIJVING

Globalisering en megalomane banken die zonder al te veel overheidsbemoeienis hun gang konden gaan, worden algemeen bestempeld als belangrijkste oorzaken van de wereldwijde economische crisis van 2008.Volgens Yanis Varoufakis begon de crisis echter al in 1929, in de VS. Hij gaat terug naar de crisisjaren van het Interbellum en analyseert de economische ontwikkelingen tot aan het einde van de jaren zeventig, een periode waarin de economische grootmacht uitgroeide tot een "mondiale minotaurus'. Zoals dat mythische monster ooit giften van de Atheners eiste, zo stuurt de wereld al jaren grote kapitaalstromen naar de VS en Wall Street. Daarmee werd de "mondiale minotaurus' de gangmaker van de wereldeconomie tussen 1980 en 2008.

Wil je het boek lezen?De mondiale minotaurus in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Yanis Varoufakis. Lezen De mondiale minotaurus Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN