Uit de maat

Uit de maat - William M. Kelley | Fthsonline.com

...igen huis in brand, en neemt zijn gezin mee naar het Noorden ... uit de maat - Engelse vertaling - bab.la Nederlands-Engels ... ... . Een Exodus volgt. De hele zwarte bevolking, niet alleen van zijn stad, maar de hele staat, volgt. Uit de maat is een roman waarop een groep masterstudenten literatuurwetenschap zou kunnen afstuderen. Het boek heeft veel gezichten: het is een grimmig sprookje, een sociale en zelfs activistische roman en niet te vergeten een ingenieuze vertelling door de vele tijd- en perspectiefwisselingen. Vertalingen in context van "uit de maat lopen" in Nederlan ... De Maat | Nederlands verbond van naturisten Zon en Leven ... . Vertalingen in context van "uit de maat lopen" in Nederlands-Engels van Reverso Context: Ik ben van mening dat alle kinderen, zeker die, die uit de maat lopen, profiteren van uitdagende buitenactiviteiten. Tips om uit de maat te leren dansen: Luister niet naar de muziek. Kijk niet naar mensen die op de maat dansen. Denk aan / concentreer je op iets heel anders dan de muziek en dansen. Kijk naar mensen die uit de maat dansen en doe ze na. Als je Bewust UIT de maat kunt dansen, probeer dan het verschil te voelen met IN de maat dansen. Ja hoor, de tijd van lijstjes en beste boeken is nu wel voorbij, maar op de een of andere manier kwam het zo uit dat ik de vertaling van Kelley's roman Uit de maat (Atlas Contact) las in de ademloze nacht van 1 op 2 januari. Ook de vele filosofische woordgrappen, mede gericht op de ...

INFORMATIE

AUTEUR
William M. Kelley
DIMENSIE
10,47 MB
BESTANDSNAAM
Uit de maat.pdf

OMSCHRIJVING

William M. Kelleys "Uit de maat' is een van de scherpzinnigste allegorieën van de black struggle in Amerika. In het diepe Zuiden van Amerika, anno 1957, in een slaperig stadje in een fictieve staat die verdacht veel lijkt op Mississippi, neemt de zwarte deelpachter Tucker Caliban, nazaat van een legendarische slaaf, op een dag een opvallend besluit. Hij strooit zout over zijn akkers, steekt zijn huis in brand, en vertrekt met vrouw en kind richting het Noorden. Van de ene op de andere dag volgt de hele zwarte bevolking van het stadje, en vervolgens van de hele staat, in zijn voetsporen. De blanke bewoners blijven verbijsterd achter. Wat heeft Tucker Caliban, en met hem in zijn kielzog "hun' zwarten, tot deze uittocht bewogen? Het verhaal is verteld vanuit de wisselende perspectieven van de blanke achterblijvers – destijds een unicum voor een zwarte schrijver.

Wil je het boek lezen?Uit de maat in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur William M. Kelley. Lezen Uit de maat Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN