Dwarsligger van beroep.

Dwarsligger van beroep. - Klaas Tammes | Fthsonline.com

...dagen bedenktijd Dwarsligger van beroep. Ridder van Rappard (1906-1994) "Je hebt Jan met de Pet, het tussensoort en mijn stand" Ridder van Rappard ... dwarsligger | Schaduwzuster - Simone van der Vlugt ... . Achter de nostalgische en vaak komische uitspraken van de populistische politicus en ridder Rolly van Rappard... Van Rappard, een dwarse, deftige populist, een autoritaire bestuurder die geen blad voor de mond nam. Zijn ambtsperiode was een aaneenschakeling van conflicten. De gemeenteraad was soms zijn vriend, meestal zijn vijand. Dit wordt beschreven in Dwarsligger van beroep, over de spraakmakendste burgemeester ... Ridder van Rappard: De Zonnekoning van Gorinchem ... ... . De gemeenteraad was soms zijn vriend, meestal zijn vijand. Dit wordt beschreven in Dwarsligger van beroep, over de spraakmakendste burgemeester van Nederland Dwarsligger van beroep | ISBN 9789460038709 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Als Van Rappard in 1994 overlijdt wordt er in de Raad van Gorinchem zelfs helemaal niet stilgestaan bij de man die 32 jaar burgemeester van die stad was. Aan de lezer het oordeel of dat al dan niet terecht is. Dwarsligger van beroep, Ridder van Rappard (1906 - 1994), de spraakmakendste burgemeester van Nederland Klaas Tammes Uitgeverij Balans Boek over dwarsligger van beroep. wo 18 apr 2018, 7:00 . 1. Deze week is het boek, waarin het leven van de bekende en smaakmakende burgemeester, politicus e...

INFORMATIE

AUTEUR
Klaas Tammes
DIMENSIE
7,31 MB
BESTANDSNAAM
Dwarsligger van beroep..pdf

OMSCHRIJVING

Waar mr. L.R.J. (voor intimi: Rolly) ridder van Rappard was, daar ontstond rumoer. Van Rappard, een dwarse, deftige populist, was een autoritaire bestuurder die geen blad voor de mond nam. Zijn Gorinchemse ambtsperiode was een aaneenschakeling van conflicten. De gemeenteraad was soms zijn vriend, maar meestal zijn vijand.Na zijn pensionering werd Van Rappard lid van de Gorinchemse gemeenteraad. In die functie maakte hij het leven van zijn opvolger bijzonder zuur. Meermalen poogde hij ook een zetel in de Tweede Kamer te bemachtigen: eerst voor de VVD en daarna voor zijn eigen Liberale Staatspartij en Nederlands Appèl ('Voor fatsoen, stem Van Rappard!').Van Rappard had scherpe kritiek op het functioneren van de democratie. Met de NVSH ging hij openlijk het gevecht aan. Kotsmisselijk werd hij van de heersende seksobsessie. Vuilschrijvers als Cremer, Wolkers en Reve wilde hij verbieden. Moderne kunst verafschuwde hij. Zo werd de buitenissige, hartstochtelijke, geestige, overdonderende en beledigende Ridder van Rappard door zijn uitgesproken opvattingen een mediagenieke moraalridder - door velen bewonderd, door nog meer verguisd.

Wil je het boek lezen?Dwarsligger van beroep. in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Klaas Tammes. Lezen Dwarsligger van beroep. Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN