Ontsokkeld leiderschap

Ontsokkeld leiderschap - Robert Mentink | Fthsonline.com

...ben ingeruild voor de onzekerheid van de vaste grond, om daarop voor mensen en organisaties van betekenis te kunnen zijn ... Bureau ISBN - Ontsokkeld leiderschap ... . Dan weet je waar je goed in bent en ken je ook je zwaktes. Soorten leiderschap. In de literatuur worden vele soorten leiderschap onderkend. Wij hebben de diverse leiderschapsstijlen kort voor je op een rij gezet. 1. Persoonlijk leiderschap. Stephen R. Covey wordt door velen gezien als autoriteit op het gebied van management, of zoals hij het zelf noemt, persoonlijk leiderschap. Ontwikkelen van persoonlijk leiderschap Persoonlijk leiderschap wil zeggen dat mensen zelf richting geven aan de invul ... Ontsokkeld leiderschap - Robert Mentink - 9789078876120 ... ... . Ontwikkelen van persoonlijk leiderschap Persoonlijk leiderschap wil zeggen dat mensen zelf richting geven aan de invulling van hun leven en hun werk. Investeren in de ontwikkeling van persoonlijk leiderschap levert een positieve bijdrage aan de zelfsturing van mensen en daardoor weer aan het zelfsturend vermogen van organisaties waarin mensen werkzaam zijn. Persoonlijk leiderschap. Persoonlijk leiderschap is de vaardigheid om jezelf te leiden en richting te geven. Dat klinkt als een mooi streven. Maar hoe doe je dat? Wat houdt het precies in? Het betekent dat je eigen regie neemt over je werk, carrière, persoonlijke ontwikkeling en leven. Ontwikkelen van je Professioneel Leiderschap en je invloed vergroten. 5 tips voor regie voeren over jouw verantwoordelijkheden en werk....

INFORMATIE

AUTEUR
Robert Mentink
DIMENSIE
5,91 MB
BESTANDSNAAM
Ontsokkeld leiderschap.pdf

OMSCHRIJVING

Ontsokkeld leiderschap is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over leiderschap in het onderwijs. Het boek nodigt je uit om je eigen inzichten over leiderschap te onderzoeken en geeft richting aan leiderschapsontwikkeling. Robert Mentink neemt je als lezer mee in zijn ontdekkingstocht over waar het leiderschap zich op moet richten in deze onzekere tijden. Hij stelt dat het traditionele Standbeeldleiderschap niet meer werkt en dat leidinggevenden zich beter kunnen richten op Zinvol leiderschap.Zinvol leiderschap gaat over het organiseren van horizontaal leiderschap én over het tonen van verticaal leiderschap. De ontdekkingstocht is gestoeld op ervaringen uit de praktijk van het onderwijs en op diverse bronnen, met bijzondere aandacht voor bronnen uit psychologie en filosofie. Er komt een breed scala van thema's aan bod, waaronder: het waartoe van het onderwijs, autonomie in verbinding, de professionele leergemeenschap, de morele dimensie van leiderschap, vertrouwen krijgen en -geven, zelfzorg en "anderzorg' en leiderschapsontwikkeling vanuit zelfbewustzijn. Robert Mentink studeerde organisatiepsychologie en cultuurwetenschappen. Hij is jarenlang werkzaam geweest als leraar en in diverse managementfuncties in en buiten het onderwijs. Momenteel werkt hij als organisatieadviseur vanuit Epsedean en is hij als managing partner en kernopleider verbonden aan de Thomas More Leiderschapsacademie.

Wil je het boek lezen?Ontsokkeld leiderschap in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Robert Mentink. Lezen Ontsokkeld leiderschap Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN