Aristoteles in Nederlandse vertaling - Over het geheugen, de slaap en de droom

Aristoteles in Nederlandse vertaling - Over het geheugen, de slaap en de droom - Aristoteles | Fthsonline.com

...apen en waken, dromen en het voorspellen van de toekomst in de slaap ... Over het geheugen, de slaap en de droom (Aristoteles in ... ... . Met een combinatie van uiterst ... ARISTOTELES IN NEDERLANDSE VERTALING Redactie Prof.dr. K.A. Algra, Utrecht Prof.dr. J.M. Bremer, Amsterdam Prof.dr. P.J. van der Eijk, Berlijn ... Over het geheugen, de slaap en de droom Vertaald, ingeleid en van aantekeningen voorzien door Philip van der Eijk Retorica Aristoteles' Politica is een sleuteltekst in de geschiedenis van het westerse politieke denken, zowel van de politieke theorie als van de politieke praktijk. Het is een fundamenteel werk over de organisatie van het staatkund ... Over het geheugen, de slaap en de droom - Paperback ... ... . Het is een fundamenteel werk over de organisatie van het staatkundige verband en de plaats van de burger daarin. Aristoteles baseert zijn beschouwingen op uitvoerig onderzoek naar bestaande staatsinrichtingen, en formuleert op basis ... Aristoteles was een pionier op velerlei terrein van wetenschap en wijsbegeerte - zo ook op dat van de psychologie. In het verlengde van zijn fundamentele werk Over de ziel, waarin hij de basisfuncties van levende wezens uiteenzet, wijdt hij speciale studies aan het geheugen en de herinnering, slapen en waken, dromen en het voorspellen van de ... Zoek & vind je boeken & magazines bij Athenaeum Boekhandel en op Athenaeum.nl. Gratis verzending boven € 20,-. Vertrouwde service. Veilige afhandeling. Aristoteles in Nederlandse vertaling. De eerste filosofie . De staatsinrichting van Athene . De ziel Ethica . Over dieren . Over drogredenen . Over het geheugen, de slaap en de droom . Over melancholie . Over voortplanting . Poëtica . Politica . Retorica ... Amazon.com: Over het geheugen, de slaap en de droom (Aristoteles in Nederlandse vertaling) (Dutch Edition) (9789065540188): Aristoteles: Books Zo kent de psychologie nog steeds een experiment dat naar Aristoteles is vernoemd: 'Wanneer we twee vingers kruisen en er een voorwerp tussen steken, is het net alsof er twee dingen zijn in plaats van één, maar toch zeggen we niet dat het er twee zijn: het gezicht heeft namelijk meer gezag dan de tast.' Over het geheugen, de slaap en de droom ... Over het geheugen, de slaap en de droom book. Read reviews from world's largest community for readers. Aristoteles was een pionier op velerlei terrein va......

INFORMATIE

AUTEUR
Aristoteles
DIMENSIE
11,48 MB
BESTANDSNAAM
Aristoteles in Nederlandse vertaling - Over het geheugen, de slaap en de droom.pdf

OMSCHRIJVING

Aristoteles in Nederlandse vertaling - Over het geheugen, de slaap en de droom 1e druk is een boek van Aristoteles uitgegeven bij Historische Uitgeverij Groningen. ISBN 9789065540188 Aristoteles was een pionier op velerlei terrein van wetenschap en wijsbegeerte - zo ook op dat van de psychologie. In het verlengde van zijn fundamentele werk Over de ziel, waarin hij de basisfuncties van levende wezens uiteenzet, wijdt hij speciale studies aan het geheugen en de herinnering, slapen en waken, dromen en het voorspellen van de toekomst in de slaap. Met een combinatie van uiterst geraffineerde begrippen, een streng logische methode en scherpe empirische observaties ontleedt Aristoteles complexe verschijnselen als de werking van het geheugen en de invloed die lichamelijke factoren als leeftijd en constitutie erop uitoefenen; het mechanisme, de functie en de fasen van de slaap; het onstaan van de dromen, hun relatie tot het leven van overdag en wat ze wel en niet vertellen over het innerlijke leven van de dromer. Tot slot onderneemt hij een ware tour de force door als een van de eersten in de geschiedenis het verschijnsel van de voorspellende droom van een rationele verklaring te voorzien.In dit alles is zijn achtergrond als bioloog nooit ver te zoeken. Stelselmatig verbindt hij de menselijke ervaring aan die van de dierenwereld. Hij heeft voortdurend oog voor de rol van anatomische, fysiologische en pathologische factoren in de uitoefening van psychische functies en in de stoornissen die hierin optreden. Tegelijkertijd gebruikt hij met zichtbaar genoegen zijn wijsgerige begrippenapparaat om de wereld van de mentale verschijnselen te doorgronden. Over het geheugen, de slaap en de droom vormt een uniek hoofdstuk in de geschiedenis van de psychologie, en is voor het eerst in het Nederlands vertaald.

Wil je het boek lezen?Aristoteles in Nederlandse vertaling - Over het geheugen, de slaap en de droom in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Aristoteles. Lezen Aristoteles in Nederlandse vertaling - Over het geheugen, de slaap en de droom Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN