De Grote Oorlogen

De Grote Oorlogen - Niall Ferguson | Fthsonline.com

...t 221 voor Christus (het jaar dat de staat geleidt door de Qin dynastie de andere staten overwon) besloeg dit era en gedurende deze jaren kwamen een geschatte 10 miljoen mensen om het leven als gevolg van deze ... Karel de Grote - Wikikids ... ... De Saksenoorlogen (772-804) zijn een reeks oorlogen tussen het Frankische rijk van Karel de Grote en de Saksen.Het conflict begon met de veldtocht van Karel de Grote tegen de Saksen in de zomer van 772 De Franse revolutionaire en napoleontische oorlogen, samen ook wel Coalitieoorlogen of Franse oorlogen genoemd, waren zeven grote en enkele kleinere oorlogen die de Europese mogendheden van 1792 tot 1815 voerden tegen het revolutionaire Frankrijk en na 1799 tegen Napoleon. De term wordt in ruime zin ook wel gebruikt voor de gehele periode van oorlog tegen Frankrijk, waarin tussen de eigenlijke ... De oorzaak van de Grote Noordse Oorlog werd bepaald door vele factoren en de oors ... Van 'Kleine mensen, grote oorlogen' - DeWereldMorgen ... ... . De term wordt in ruime zin ook wel gebruikt voor de gehele periode van oorlog tegen Frankrijk, waarin tussen de eigenlijke ... De oorzaak van de Grote Noordse Oorlog werd bepaald door vele factoren en de oorsprong van het conflict is te herleiden tot het begin van de 17e eeuw. In de vele oorlogen tegen het Koninkrijk Denemarken, Polen-Litouwen en het Russische Rijk tot 1660 had Zweden de oppermacht in het Oostzeegebied verkregen. De Grote Oorlogen (Hardcover). De twintigste eeuw is de bloedigste van de hele geschiedenis. Het is maar goed dat het Westen als overwinnaar uit de... Vier grote oorlogen in de eindtijd. Jaargang: 93 - 2017, Nummer: 2. De HERE schonk ons in 2016 weer een jaar vol van Zijn genade en Zijn geduld. We leefden wel in een periode van 'geruchten van oorlogen'. In Matteüs 24:6 spreekt Jezus hierover in Zijn 'rede over de laatste dingen'. Vijftig jaar nadat hij per toeval het dagboek van zijn te jong gestorven moeder las en daarna nooit meer terugvond reconstrueert Jan Reyniers het l...

INFORMATIE

AUTEUR
Niall Ferguson
DIMENSIE
6,3 MB
BESTANDSNAAM
De Grote Oorlogen.pdf

OMSCHRIJVING

De twintigste eeuw is de bloedigste van de hele geschiedenis. Het is maar goed dat het Westen als overwinnaar uit de strijd is gekomen. Toch? Naill Ferguson ziet het anders: niet de macht van het Westen maar de enorm sterke opkomst van Azië is voor hem een van de belangrijkste ontwikkelingen van de vorige eeuw. Ferguson begint bij de vraag hoe het komt dat toenemende rijkdom en welvaart niet met meer rust en tevredenheid gepaard gingen: hoe beter het ging met de wereld, des te fanatieker werd er gevochten.

Wil je het boek lezen?De Grote Oorlogen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Niall Ferguson. Lezen De Grote Oorlogen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN