De vogelserie 1 - De Turkse tortel

De vogelserie 1 - De Turkse tortel - Hay Wijnhoven | Fthsonline.com

...och zal iedereen ze wel eens gezien of gehoord hebben, die slanke duiven met het zwarte halskraagje en hun robijnrode kraalogen ... NestkastLIVE ... . Van oorsprong leven ze op de savanne in India. De Ottomanen De Turkse Tortel is in de laatste 50 jaar een algemene broedvogel geworden in heel West-Europa. Hij heeft zich goed aangepast aan de menselijke omgeving en laat zich in de tuin soms heel gemakkelijk naderen. De Turkse Tortel is een lichtbruine, bijna roze duif met een zwarte streep in z'n hals. Duiven, Tortelduif aangeboden en gezocht tegen een aantrekkelijke prijs op Marktplaats Er zijn weinig vogels die zich zo snel ... Turkse Tortel - geluid / zang beluisteren. ... . Duiven, Tortelduif aangeboden en gezocht tegen een aantrekkelijke prijs op Marktplaats Er zijn weinig vogels die zich zo snel kunnen vermenigvuldigen De Turkse tortel (Streptopelia decaocto) is sinds 1900 vanuit de Balkan West-Europa binnengetrokken. In Nederland was het eerste geregistreerde broedgeval in 1949. Het is nauwelijks voor te stellen hoe snel de uitbreiding van deze soort zich heeft voltrokken. In de tuinvogeltelling van Vogelbescherming Nederland staat de...

INFORMATIE

AUTEUR
Hay Wijnhoven
DIMENSIE
7,77 MB
BESTANDSNAAM
De vogelserie 1 - De Turkse tortel.pdf

OMSCHRIJVING

De 'Turkse tortel' van bioloog en kunstenaar Hay Wijnhoven is een prachtige monografie over deze Turkse duivensoort. Hun grijsbeige verenkleed valt niet erg op. Toch zal iedereen ze wel eens gezien of gehoord hebben, die slanke duiven met het zwarte halskraagje en hun robijnrode kraalogen. Van oorsprong leven ze op de savanne in India. De Ottomanen brachten ze naar Turkije en van daaruit begonnen ze rond 1930 Europa te ontdekken. In amper twintig jaar vlogen ze van Istanbul naar de IJsselmeerkust en groeiden ze explosief in aantal. Maar de opmars is geenszins gestuit! Vogelliefhebbers in de Verenigde Staten en Canada melden nu de aankomst van Turkse tortels op hun voederplank. Geen vogel heeft ooit zo snel de wereld veroverd. Wijnhoven lokte ze met voer naar zijn tuin, begon schetsen te maken, las de wetenschappelijke literatuur en raakte verslingerd aan deze duiven.

Wil je het boek lezen?De vogelserie 1 - De Turkse tortel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hay Wijnhoven. Lezen De vogelserie 1 - De Turkse tortel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN