Oud-Achterhoeks boerenleven

Oud-Achterhoeks boerenleven - H.W. Heuvel | Fthsonline.com

... boerenleven (Hardcover). OUD-ACHTERHOEKSCH BOERENLEVEN'Oud-Achterhoeksch boerenleven, het gehele jaar rond' wordt wel beschouwd als het ... Potdeurmekare, Oude Achterhoekse gerechten en eetgewoonten ... ... Oud-achterhoeks boerenleven in beeld. Foto's. Meester H.W. Heuvel geboren te Oolde bij Laren91 blz. Gewicht: 450 gram.. Very Good.Oost-Gelders... oud-achterhoeks boerenleven in beeld Meester Heuvels 'Oud-Achterhoeksch Boerenleven' wordt in dit mooi uitgevoerde lees- en kijkboek met unieke, historische foto's tot leven gebracht. Achtereenvolgens komen het boerenhuis, de omgeving van het boerenhuis, de binnenzijde van de boerderij (woongedeelte en deel), de vers ... bol.com | Oud-Achterhoeks boerenleven in beeld, Henk ... ... . Achtereenvolgens komen het boerenhuis, de omgeving van het boerenhuis, de binnenzijde van de boerderij (woongedeelte en deel), de verschillende werkzaamheden, familie en buurt, de kledij en de huisdieren aan de orde. Oud-Achterhoeks boerenleven (0) 22,49. Henk Harmsen en Hans van Det; Oud-Achterhoeks boerenleven in beeld (1) 16,09. Caroline Reilink; Het Achterhoek boek (2) 1...

INFORMATIE

AUTEUR
H.W. Heuvel
DIMENSIE
12,92 MB
BESTANDSNAAM
Oud-Achterhoeks boerenleven.pdf

OMSCHRIJVING

OUD-ACHTERHOEKSCH BOERENLEVEN'Oud-Achterhoeksch boerenleven, het gehele jaar rond' wordt wel beschouwd als het beste en meest complete boek dat over de Achterhoek is verschenen. De historicus en folklorist meester H.W. Heuvel beschrijft in het in 1927 postuum verschenen werk, bijna van dag tot dag, het boerenleven in al zijn verscheidenheid: de werkzaamheden en gewoonten van elke dag, het familieleven, de buurt en de soms vreemde bezoekers die de boerenhoeven destijds aandeden, de volksgewoonten, de feesten, de hoogtijdagen enz. Kortom, het boerenleven in al zijn simpele en veelkleurige werkelijkheid zoals het was aan het einde van 19e en het begin van de 20e eeuw. 'Oud-Achterhoeksch Boerenleven' is niet alleen een landbouw-historisch document; ook de liefhebbers van natuur, de volksweerkunde, de -astronomie en dialect (spreuken en gezegden), vinden in dit boek zeer veel van hun gading. Kortom: een onmisbaar boek voor iedereen die de Achterhoek in al zijn facetten wil leren kennen.

Wil je het boek lezen?Oud-Achterhoeks boerenleven in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur H.W. Heuvel. Lezen Oud-Achterhoeks boerenleven Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN