- - Tegenlicht, een triptiek naar Pierre Bonnard

- - Tegenlicht, een triptiek naar Pierre Bonnard - Gabriel Josipovici | Fthsonline.com

... een vrouw en Bonnard zelf. Toen ik ontdekte dat Bonnard helemaal geen dochter had gehad, maakte dat geen verschil ... Tegenlicht : een triptiek naar Pierre Bonnard - JOSIPOVICI ... ... . Tegenlicht, een drieluik naar Pierre Bonnard is een wondermooie, verstilde roman over de blik van een kunstenaar en de perceptie door vrouw en kind, die zich een leven lang in de ooghoek van de schilder bevonden, de een als deel van het interieur, de ander quasi onbestaand. - - Tegenlicht, een triptiek naar Pierre Bonnard (Paperback). Terwijl een dochter zich afgesneden voelt van de liefde van haar ouders, wordt al snel... Tegenlicht, een tripti ... bol.com | - - Tegenlicht, een triptiek naar Pierre Bonnard ... ... . Terwijl een dochter zich afgesneden voelt van de liefde van haar ouders, wordt al snel... Tegenlicht, een triptiek naar Pierre Bonnard Terwijl een dochter zich afgesneden voelt van de liefde van haar ouders, wordt al snel duidelijk dat de kern van "Tegenlicht" wordt gevormd door de moeder, die zich door haar schilderende echtgenoot buitengesloten voelt. Tegenlicht, een triptiek naar Pierre Bonnard van Gabriel Josipovici (Paperback). Terwijl een dochter zich afgesneden voelt van de liefde van haar ouders, wordt al snel duidelijk dat de kern van "Tegenlicht" wordt gevormd door de moeder, die zich door haar schilderende echtgenoot buitengesloten voelt. Er woedt een stille strijd - geheim, geluidloos, nauwelijks opgemerkt: zij probeert het ... In Tegenlicht ...

INFORMATIE

AUTEUR
Gabriel Josipovici
DIMENSIE
11,35 MB
BESTANDSNAAM
- - Tegenlicht, een triptiek naar Pierre Bonnard.pdf

OMSCHRIJVING

Terwijl een dochter zich afgesneden voelt van de liefde van haar ouders, wordt al snel duidelijk dat de kern van ''Tegenlicht'' wordt gevormd door de moeder, die zich door haar schilderende echtgenoot buitengesloten voelt. Er woedt een stille strijd – geheim, geluidloos, nauwelijks opgemerkt: zij probeert het schilderen uit zijn leven te bannen om haar eigen plek veilig te stellen. Hij vecht voor het behoud van zijn roeping, al is er geen werkelijke reden voor een conflict: na een lang huwelijk is zij nog altijd de bron waaruit hij schilderend put. De roman meandert langs verbitterde, pijnlijke monologen van de dochter en de moeder. Badend in het licht waartegen de hoofdpersonen zijn geplaatst worden het paradoxale verschijningen: monumentaal en fragiel, eeuwig en vluchtig, als de haast mythische figuren op de schilderijen van Pierre Bonnard. ''Tegenlicht'' roept stemmen op, licht, echo's en schaduwen. Het is een onderzoek naar familierelaties en een portret van een modern kunstenaar.Gabriel Josipovici is schrijver van romans, korte verhalen, toneelstukken en literair-kritisch proza. Hij werd geboren in Frankrijk, groeide op in Egypte en studeerde Engels in Oxford. ''Tegenlicht, een drieluik naar Pierre Bonnard'' is zijn eerste boek in Nederlandse vertaling.

Wil je het boek lezen?- - Tegenlicht, een triptiek naar Pierre Bonnard in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gabriel Josipovici. Lezen - - Tegenlicht, een triptiek naar Pierre Bonnard Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN