Het andere Amerika

Het andere Amerika - Monika Triest | Fthsonline.com

...at echter te ver als ze de huidige progressieve beweging op een lijn zet met de helden uit het verleden ... Home | Het Andere Reizen ... . Het Andere Amerika. 640 likes · 34 talking about this. Het Andere Amerika. De verhalen achter de krantenkoppen Het andere Amerika. SINDS DONALD J. TRUMP PRESIDENT WERD, ZIJN DE VERENIGDE STATEN OPNIEUW WAKKER GESCHUD. Monika Triest reisde begin 2019 terug naar het land waar ze eerder lang woonde. Ze bezocht vrienden en collega's met wie ze van 1968 tot 1977 actie voerde tegen de oorlog in Vietnam ... Amerika (werelddelen) - Wikipedia ... . Ze bezocht vrienden en collega's met wie ze van 1968 tot 1977 actie voerde tegen de oorlog in Vietnam, tegen racisme en uitbuiting, tegen de talloze verdachtmakingen van de staat tegenover progressieve ... Volgens Walsh is het ondenkbaar dat kiezers niet kunnen stemmen nu de president in het ene na het andere schandaal is verwikkeld. Wordt vervolgd. Mark Sanford Mark Sanford op Facebook. Dan Mark Sanford. Ook oud-lid van het Huis van Afgevaardigden namens South Carolina en oud-gouverneur van deze staat. Ik wist al snel toen we in Amerika neerstreken en de kinderen naar school gingen dat angst een grote rol speelt in de Amerikaanse maatschappij. Angst voor ongelukken, angst voor voedselvergiftiging, angst voor allergieën, ... Het Andere Amerika werpt nieuw licht op '2020 ... HET ANDERE AMERIKA vertelt niet het verhaal van Trump en de Tea Party, maar wel een verhaal van hoop. Monika Triest (1941) promoveerde in de klassieke filologie. In de jaren zestig en zeventig doceerde ze in de VS. Nadien doceerde ze vrouwenstudies aan de Universiteit van Amsterdam. Amerika is een landmassa die op het westelijk halfrond ten oosten van de Grote Oceaan en ten westen van de Atlantische Oceaan ligt. Amerika wordt meestal onderverdeeld in Noord-, Midden-en Zuid-Amerika, maar er bestaan ook andere indelingen; Midden-Amerika wordt bijvoorbeeld ook wel beschouwd als een deel van Noord-Amerika.Het heeft een landoppervlak van 42.549.000 km² (28,4% van het totale ... Het land ten noorden van deze lijn was bedekt met ijs. Alaska en de bergen in het noordwesten van Noord-Amerika hadden vroeger uitgebreide berggletsjers en werden zwaar geërodeerd. Great Salt Lake en andere meren in dit gebied zijn restanten uit de ijstijd. In het zuidwesten van de Verenigde Staten liggen woestijnen. HET ANDERE AMERIKA vertelt niet het verhaal van Trump en de Tea Party, maar wel een verhaal van hoop. Monika Triest (1941) promoveerde in de klassieke filolo...

INFORMATIE

AUTEUR
Monika Triest
DIMENSIE
8,94 MB
BESTANDSNAAM
Het andere Amerika.pdf

OMSCHRIJVING

SINDS DONALD J. TRUMP PRESIDENT WERD, ZIJN DE VERENIGDE STATEN OPNIEUW WAKKER GESCHUD. Monika Triest reisde begin 2019 terug naar het land waar ze eerder lang woonde. Ze bezocht vrienden en collega's met wie ze van 1968 tot 1977 actie voerde tegen de oorlog in Vietnam, tegen racisme en uitbuiting, tegen de talloze verdachtmakingen van de staat tegenover progressieve personen en organisaties, en voor de zwarte en latino beweging. Hun doel was een nieuwe samenleving te creëren, waarbij de verzetsbewegingen uit het verleden – die in dit boek uitgebreid aan bod komen – een grote inspiratiebron vormden. De VS kennen immers een lange traditie van verzet, maar die geschiedenis wordt zelden verteld.Vandaag is "progressief' Amerika weer springlevend. Uiteenlopende groepen voeren actie tegen de macht van het grote kapitaal, tegen verrechtsing, tegen discriminatie, tegen racisme en tegen seksisme. Met een president die alles op zijn kop zet en de democratie zelf en de wereldvrede bedreigt, zijn de lessen uit het verleden uiterst kostbaar.HET ANDERE AMERIKA vertelt niet het verhaal van Trump en de Tea Party, maar wel een verhaal van hoop.Monika Triest (1941) promoveerde in de klassieke filologie. In de jaren zestig en zeventig doceerde ze in de VS. Nadien doceerde ze vrouwenstudies aan de Universiteit van Amsterdam. Ze publiceerde over vrouwen, emancipatie, feminisme en geschiedenis.

Wil je het boek lezen?Het andere Amerika in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Monika Triest. Lezen Het andere Amerika Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN