Joods Amsterdam

Joods Amsterdam - Jan Stoutenbeek | Fthsonline.com

...sporen van Joods Amsterdam. U kunt ze vinden via het menu en het zoekvenster ... bol.com | Joods Amsterdam | 9789059374799 | Jan ... ... . Verder kunt u ons volgen op Facebook en u kunt zich inschrijven op de maandelijkse nieuwsbrief. Bezoek ook de zustersite www.joodserfgoedrotterdam.nl. Joodsamsterdam werkt samen met….. Via dit menu is er informatie te vinden over de Joodse geschiedenis van verschillende straten in de stad. Mist u een straat, via "zoeken" kan het zijn dat de straat in een ander artikel genoemd wordt. This menu gives you information about the Jewish history of different stre ... Binnenlands nieuws, achtergronden en columns | joods.nl ... . This menu gives you information about the Jewish history of different streets in Amsterdam. Do you miss a street?… Continue reading → Dé eigenzinnige site over Joods Nederland, Jodendom en Israël - Nieuws, columns en achtergrondinformatie. Deze straat werd gedurende de eerste helft van de 17e eeuw de Breestraat genoemd en liep vanaf de Nieuwmarkt naar het Mr. Visser...

INFORMATIE

AUTEUR
Jan Stoutenbeek
DIMENSIE
6,24 MB
BESTANDSNAAM
Joods Amsterdam.pdf

OMSCHRIJVING

Als geen andere stad in Nederland heeft Amsterdam een joodse geschiedenis. Ook niet-joodse Amsterdammers spreken over Mokum, Jiddisj voor "plaats', en dat bewijst wel hoe sterk de wederzijdse verbondenheid is. Ongeveer de helft van alle joden die zich in Nederland vestigden, woonde in Amsterdam. Voor de Tweede Wereldoorlog waren dat er zo'n 70.000, en de stad werd daarom ook wel het "Jeruzalem van het Westen' genoemd.Stoutenbeek en Vigeveno brengen nauwgezet de sporen van 400 jaar joodse geschiedenis in kaart, en die is indrukwekkend, ondanks de krater die werd geslagen tijdens de naziterreur. Uiteraard begint de gids in de oude Jodenbuurt, en leidt de lezer via onder meer de Plantage en de Pijp naar de Rivierenbuurt. Van de verschillende buurten zijn kaarten opgenomen, zodat het boek ook als wandelgids kan worden gebruikt.

Wil je het boek lezen?Joods Amsterdam in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan Stoutenbeek. Lezen Joods Amsterdam Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN