Amerikanen ondergronds

Amerikanen ondergronds - R. van den Nieuwendijk | Fthsonline.com

...emen. Die naam geeft precies aan waarom het de Amerikanen niet gelukt is de oorlog te winnen ... Typisch Amerikaans - Amerika voor beginners ... . Ze dachten een oorlog op zijn Amerikaans te kunnen voeren met een technologisch superieur leger. De Vietcong op zijn beurt begreep heel goed dat ze nooit op het slagveld zou kunnen winnen. Dus ging ze ondergronds en wel letterlijk. De Amerikanen vinden woorden die met ras, religie, lichaamsdelen, seksueel contact en/of geweld te maken hebben het meest beledigend. Beledigingen of vieze woorden duidt men in meeste gevallen aan met de beginletter, zoals t ... Rijke Amerikanen bereiden zich voor op einde van wereld ... ... . Beledigingen of vieze woorden duidt men in meeste gevallen aan met de beginletter, zoals the f-word en the s-word. Men noemt dit ook wel de four letter words. Wanneer Amerikanen enthousiast zijn over iets, zal het u niet ontgaan. Ze zijn hyper en zeer welbespraakt over hun voorliefde voor iets wat hen enthousiast maakt. "Amerikanen zijn (licht) hysterisch" , toch is het echt enthousiasme. De Nederlanders kiezen voor een afgezwakte benadering van enthousiasme. Een tornado is iets na middernacht (lokale tijd) door de Amerikaanse staat Tennessee getrokken. Daarbij zouden volgens de laatste berichten zeker negen mensen zijn omgekomen. Het gebied rondom de ......

INFORMATIE

AUTEUR
R. van den Nieuwendijk
DIMENSIE
4,83 MB
BESTANDSNAAM
Amerikanen ondergronds.pdf

OMSCHRIJVING

In de Tweede Wereldoorlog riskeerden geallieerde vliegtuigbemanningen met het uitvoeren van bombardementsvluchten boven Duitsland hun leven. De bombardementen waren noodzakelijk om vijandelijke doelen te vernietigen, in het bijzonder ook de Duitse olie-industrie, en om de heerschappij in de lucht te veroveren. De bemanning van het "Vliegend Fort", waarover dit boek gaat, keerde van zo'n bombardementsvlucht terug, toen een noodlanding in bezet Nederland moest worden gemaakt. Na de spectaculaire noodlanding verschijnen vrijwel onmiddellijk de eerste "helpers". Vanaf dat moment is "Amerikanen Ondergronds" óók het verhaal van Nederlanders, die hun leven riskeerden om de oorlogsvliegers te helpen en daarbij nog groter gevaar liepen, dan de Amerikanen zelf. Immers, zouden de Duitsers de Amerikanen te pakken krijgen, dan wachtte hen krijgsgevangenschap. Wie betrapt werd op hulpverlening aan Amerikanen, moest echter rekenen op de doodstraf. Een gewond bemanningslid werd krijgsgevangen gemaakt. Alle overige bemanningsleden bleven uit handen van de Duitsers en ontsnapten zo uiteindelijk naar bevrijd gebied. In "Amerikanen Ondergronds" doet Rob van den Nieuwendijk na uitgebreid onderzoek verslag van een haast ongelooflijke, maar waar gebeurde geschiedenis.

Wil je het boek lezen?Amerikanen ondergronds in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur R. van den Nieuwendijk. Lezen Amerikanen ondergronds Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN