Mijn Mata Hari

Mijn Mata Hari - Hanneke Boonstra | Fthsonline.com

...oom S. die uit een soort rebelsheid zijn dochter de naam Meret Hari had meegegeven ... Mata Hari - Berichten | Facebook ... . 'Mijn oma wilde het niet over Mata Hari hebben. Als ik ernaar vroeg keek ze me niet meer aan en gaf geen antwoord. Mata Hari, pseudoniem van Margaretha Geertruida (Griet) Zelle (Leeuwarden, 7 augustus 1876 - Vincennes, 15 oktober 1917), was een Nederlands exotisch danseres.Ze werd door de Fransen schuldig bevonden aan spionage en gefusilleerd Mata Hari is een Nederlandse documentaireserie van de zender KRO. De serie ging in première op 1 oktober 1981. Nederlandse kostuumserie over éé ... Blog | Mijn Mata Hari ... . De serie ging in première op 1 oktober 1981. Nederlandse kostuumserie over één van de meest legendarische figuren die de 19e eeuw heeft voortgebracht. Mata Hari, de vrouw met de verleidelijke heupen, is zondag precies honderd jaar dood. Margaretha Geertruida Zelle. zoals ze eingelijk heette, werd geboren in Leeuwarden. Naast naaktdanseres was zo ... Mijn Mata Hari | ISBN 9789054523482 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Hanneke Boonstra: Mijn Mata hari. Het is honderd jaar geleden dat Mata Hari in de buurt van Parijs gefusilleerd werd. Ze was daarmee een van de miljoenen doden van de Eerste Wereldoorlog. Maar juist haar naam leeft voort. Hoe komt dat? Journalist Hanneke Boonstra ging op onderzoek uit. mijn mata hari. twintig jaar lang dacht ik dat ik familie van mata hari was denk niet dat ik slecht ben. brieven van mata hari een mediaster, net als madonna. baltische zielen heb ik a...

INFORMATIE

AUTEUR
Hanneke Boonstra
DIMENSIE
6,77 MB
BESTANDSNAAM
Mijn Mata Hari.pdf

OMSCHRIJVING

Op 15 oktober is het honderd jaar geleden dat Mata Hari in de buurt van Parijs gefusilleerd werd. Ze was daarmee een van de miljoenen doden van de Eerste Wereldoorlog. Maar juist haar naam leeft voort. Hoe komt dat? Journalist Hanneke Boonstra ging op onderzoek uit.Boonstra dook in de geschiedenis van Margaretha Zelle, in haar frivole leven als de exotische danseres Mata Hari, maar vooral in het vele materiaal dat er na haar dood nog gemaakt is. Schilderijen, films en romans zorgden voor een mythe die Mata Hari ook vandaag de dag nog bijzonder levend maakt.Boonstra reisde vele locaties af waar Mata Hari ooit verbleef. Ze sprak met schrijvers, filmmakers en tal van deskundigen. Ze bezocht Mata Hari-veilingen en volgde de voorbereiding voor de tentoonstelling in Leeuwarden.Het Fries Museum heeft van oktober tot en met april een grote tentoonstelling om deze dochter van Friesland te eren. Voor het museum schreef Boonstra blogs rond het fenomeen Mata Hari. Die blogs worden nu uitgewerkt tot dit boek. Dat geeft een uiterst boeiend en zeer gevarieerd beeld van Mata Hari, en hoe zij in de kunst nu nog steeds voortleeft. Het meeste materiaal dat op de tentoonstelling te zien is, is ook verwerkt in dit boek.

Wil je het boek lezen?Mijn Mata Hari in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hanneke Boonstra. Lezen Mijn Mata Hari Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN