De dokter is uw kameraad niet

De dokter is uw kameraad niet - Louis van Dievel | Fthsonline.com

...ieke maoïst bij Amada, de voorloper van de ... Dievel, Louis van - De dokter is uw kameraad niet ... ... ... Op aanraden van de enig zaligmakende marxistisch-leninistische partij breekt hij zijn universitaire studies af om in een fabriek te gaan wer De dokter is uw kameraad niet - NRC Webwinkel JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser. Boeken - De dokter is uw kameraad niet ; De dokter is uw kameraad niet . uit het leven van Guust van Mol. Louis Van Dievel. €22,50. EAN: 9789460018602: Publicatied ... De dokter is uw kameraad niet - Louis Van Dievel ... ... . €22,50. EAN: 9789460018602: Publicatiedatum: 17-06-2020: Formaat: ... Zeer tegen de zin van zijn kameraden gaat hij op latere leeftijd geneeskunde studeren. De dokter is uw kameraad niet De dokter is uw kameraad niet (e-Book) Uit het leven van Guust van Mol. Prijs: € 11,99: Download direct dit e-Book. Ook beschikbaar als: Paperback € 22,50; Deze titel komt in aanmerking voor. Koop minimaal drie actie e-Books en ontvang 10% stapelkorting! De dokter is uw kameraad niet. Details Guust Van Mol - een pseudoniem - is al op jonge leeftijd een fanatieke maoïst bij Amada, de voorloper van de PVDA. Op aanraden van de enig zaligmakende marxistisch-leninistische partij breekt hij zijn universitaire studies af om in een fabriek te gaan werken. 'De dokter is uw kameraad niet' van Louis Van Dievel is voor iedereen met het hart op de juiste plaats, maar er gedwongen afstand van nam. In de biografictie De dokter is uw kameraad niet (Uitgeverij Vrijdag) tekent journalist en auteur Louis Van Dievel het verhaal van Guust Van Mol op. Guust (1953) is de zoon van een strenge onderwijzer in de stille katholieke Kempen. Guust breekt uit die kooi en raakt bevangen door de koortsdroom van het maoïsme. Tot niet de Grote Sprong Voorwaarts maar de Grote Ontnuchtering & Desillusie voor ... Louis Van Dievel De dokter is uw kameraad niet recensie en informatie over de inhoud de nieuwe roman van Louis Van Dievel - De dokter is uw kameraad niet Het boek De dokter is uw kameraad niet, geschreven door Louis van Dievel, koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 Lees „De dokter is uw kameraad niet Uit het leven van Guust van Mol" door Louis Van Dievel verkrijgbaar bij Rakuten Kobo. Guust Van Mol - een pseudoniem - is al op jonge leeftijd een fanatieke maoïst bij Amada, de voorloper van de PVDA. Op aa... 9789460018602 Dievel, Louis van - De dokter is uw kameraad niet - Auteur: Louis van DievelTitel: De dokter is uw kameraad niet. Uit het leven van Guust van MolT - Boekhandel Naboekov 'De dokter is uw kameraad niet, Uit het leven van Guust van Mol' door Louis Van Dievel - Onze prijs: €22,50 - Va...

INFORMATIE

AUTEUR
Louis van Dievel
DIMENSIE
4,95 MB
BESTANDSNAAM
De dokter is uw kameraad niet.pdf

OMSCHRIJVING

Guust Van Mol – een pseudoniem – is al op jonge leeftijd een fanatieke maoïst bij Amada, de voorloper van de PVDA. Op aanraden van de enig zaligmakende marxistisch-leninistische partij breekt hij zijn universitaire studies af om in een fabriek te gaan werken. "Proletariseren' heet dat in het begin van de jaren zeventig. Guust werkt in een asbestbedrijf, delft naar kolen en rijdt met de tram. Elke vrije minuut steekt hij in de opbouw van de revolutionaire partij. Zeer tegen de zin van zijn kameraden gaat hij op latere leeftijd geneeskunde studeren. Hij breekt met de partij na een ontnuchterende studiereis naar China. Van Mol wordt huisarts in Turnhout en veroorzaakt daar reuring. Hij wordt actief bij de Sp.a, schopt het zelfs tot Vlaams parlementslid, maar verlaat uiteindelijk ontgoocheld de partijpolitiek. Hij zoekt asiel in Rotterdam, waar hij tien jaar lang huisarts is in een achterstandswijk. Hij maakt er kennis met de boeken van de oerconservatieve arts en denker Theodore Dalrymple. Alles waar Guust ooit in geloofde, besluit hij, berust op een leugen. Je helpt mensen niet door solidair te zijn. Louis van Dievel is journalist en auteur. Zijn roman 'De pruimelaarstraat' prijkte op de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2007 en 'Hof van Assisen' werd bekroond met de Knack Hercule Poirotprijs 2012. Zijn recentste roman 'De onderpastoor' kende vier drukken.

Wil je het boek lezen?De dokter is uw kameraad niet in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Louis van Dievel. Lezen De dokter is uw kameraad niet Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN