De geschiedenis volgens Bicker

De geschiedenis volgens Bicker - Mariëlle Hageman | Fthsonline.com

... en het Nationaal Archief van Den Haag. Verba volant, scriba manent* [Recensie] Met De geschiedenis volgens Bicker heeft Mariëlle Hageman de persoonlijke geschiedenis beschreven van Jan Bernd Bicker aan de hand van onder andere zijn eigen aantekeningen uit zijn archief en die van zijn familie ... De geschiedenis volgens Bicker van Mariëlle Hageman ... ... .Sinds begin 1900 zijn deze stukken verdeeld over het Stadsarchief Amsterdam en het Nationaal Archief van Den Haag. De geschiedenis volgens Bicker (1746-1812) van Mariëlle Hageman verschijnt 30 november. Lees hier alvast een fragment! 15 oktober 1787. Weggedoken in een trekschuit ontvlucht Jan Bernd Bicker Amsterdam. Overal in de Nederlandse Republiek wordt gevochten en geplunderd. Bicker is er niet meer ... bol.com | De geschiedenis volgens Bicker, Mariëlle Hageman ... ... . De geschiedenis volgens Bicker (1746-1812) van Mariëlle Hageman verschijnt 30 november. Lees hier alvast een fragment! 15 oktober 1787. Weggedoken in een trekschuit ontvlucht Jan Bernd Bicker Amsterdam. Overal in de Nederlandse Republiek wordt gevochten en geplunderd. Bicker is er niet meer veilig. De geschiedenis volgens Bicker vertelt het persoonlijke verhaal van een van de grondleggers van de Nederlandse democratie en is tegelijk een geschiedenis van Europa en Amerika in de tijd van verlichting en revolutie. De geschiedenis volgens Bicker 1746-1812 - Mariëlle Hageman Het is voorjaar 1798 en Jan Bernd Bicker zit gevangen in het oude prinsenhof in Leeuwarden. Schildwachten bewaken de uitgang, dus Bicker kan nergens heen. Hij doodt de… Lees verder € De gesch...

INFORMATIE

AUTEUR
Mariëlle Hageman
DIMENSIE
3,48 MB
BESTANDSNAAM
De geschiedenis volgens Bicker.pdf

OMSCHRIJVING

15 oktober 1787. Weggedoken in een trekschuit ontvlucht Jan Bernd Bicker Amsterdam. Overal in de NederlandseRepubliek wordt gevochten en geplunderd. Bicker is er niet meer veilig. De democratische revolutie waarvoorhij zijn positie als stadsbestuurder, zijn voorname familie en zijn thuis op het spel zette is mislukt.Ruim zeven jaar lang trekt Bicker met zijn vrouw en negen kinderen van avontuur naar avontuur door een woelig Europa. Ook als hij ten slotte plaatsneemt in het allereerste gekozen Nederlandse parlement blijkt zijn strijd nog niet gestreden. Zijn belevenissen – grote historische gebeurtenissen en alledaagse voorvallen – beschrijft Bicker in talloze dagboeken, memoires, brieven en officiële documenten.De geschiedenis volgens Bicker vertelt het persoonlijke verhaal van een van de grondleggers van de Nederlandse democratie en is tegelijk een geschiedenis van Europa en Amerika in de tijd van verlichting en revolutie.

Wil je het boek lezen?De geschiedenis volgens Bicker in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Mariëlle Hageman. Lezen De geschiedenis volgens Bicker Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN