Ooievaars zonder grenzen

Ooievaars zonder grenzen - Kris Struyf | Fthsonline.com

.... Tientallen jaren bestudeerde Struyf ooievaars en ringde meer dan duizend ooievaarsjongen ... Ooievaars zonder grenzen | Boeken ... . In zijn boek Ooievaars zonder grenzen beschrijft uitgeweken Knokke-Heistenaar Kris Struyf de terugkeer van de ooievaar naar onze streken. Als bioloog werkte Kris in zowel Planckendael, de Zoo Van Antwerpen als in het Zwin Natuur Park. Tientallen jaren bestudeerde Struyf ooievaars en ringde meer dan duizend ooievaarsjongen. Met zoveel ooievaars klaar om te vertrekken willen de onderzoekers van 'Ooievaars zonder ... Ooievaars zonder grenzen | Kris Struyf - Doorbraak winkel ... . Met zoveel ooievaars klaar om te vertrekken willen de onderzoekers van 'Ooievaars zonder Grenzen' erbij zijn en hen op de voet volgen. Dankzij de steun van Agentschap voor Natuur en Bos, Dierenpark Planckendael, Natuurcentrum Het Zwin en de Vlaamse BirdLife Partner Natuurpunt werden sinds 1999 al 26 Vlaamse ooievaars uitgerust met een speciale zender. Witsand Uitgevers en het Zwin Natuur Park nodigen u van harte uit op de persvoorstelling van het boek OOIEVAARS ZONDER GRENZEN van Kris Struyf Op zaterdag 13 juni om 15 uur in het Zwin Natuur Park, Graaf Leon Lippensdreef 8, Knokke-Heist. Kris Struyf was jarenlang verbonden aan het Zwin Natuur Park. Daarvoor was hij verbonden aan […] De ooievaar hoort, samen met 19 andere vogelsoorten, thuis in de ooievaarsfamilie. Deze grote en opvallende vogel is één van de bekendste vogelsoorten uit deze reeks, eeuwenoude volksverhalen en voorstellingen van de ooievaar als babydrager hebben dit uiteraard mee in de hand gewerkt. 'Ooievaars zonder grenzen' door Kris Struyf - Onze prijs: €22,50 - Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huisGratis verzending. project 'Ooievaars zonder Grenzen', vandaar het lagere aantal bezenderde vogels. 20 van de ooievaars waren jonge vogels. Alle vogels kregen een naam mee zodat iedereen de verplaatsingen van deze vogels gemakkelijk kan opvolgen o...

INFORMATIE

AUTEUR
Kris Struyf
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Ooievaars zonder grenzen.pdf

OMSCHRIJVING

Het boek dat beschrijft hoe de ooievaar terugkwam naar onze streken.De ultieme ooievaarsgids, van de hand van de vader van het Ooievaarsproject.Kris Struyf is de man achter het bekende Ooievaarsproject dat de bijna verdwenen vogel terugbracht naar onze streken. Hij werkte als bioloog in ZOO Planckendael. Via uitwisselingen met andere parken werden in het dierenpark paartjesgeselecteerd waarvan werd vermoed dat ze zouden zorgen voor nageslacht. Na een aantal jaren in aparte volières te hebben doorgebracht, kregen de ooievaars de vrijheid. In de loop der jaren groeide het aantal nesten en werd het programmaeen ware blikvanger. Telkens als er in Planckendael jongen werden geboren of er op grote hoogte vogels werden geringd, keek iedereen op televisie mee. Later ontstond het project "Ooievaars zonder grenzen', waarin ooievaars werden voorzien van een satellietzender. Zo kon worden nagegaan hoe zij zich gedroegen tijdens hun trektocht naar het zuiden. Op dat moment bleek dat de jongen op volstrekt natuurlijke wijze de oevers van de Niger in Afrika bereikten!Kris zette zijn werkzaamheden verder in het Zwin Natuur Park, waar eveneens een ooievaarskolonie huist, die ouder is dan die van Planckendael. In dit boek doet hij het hele verhaal van zijn leven met en voor de ooievaars. Het maakt van 'Ooievaars zonder grenzen' het meest complete boek over de ooievaar in onze streken.

Wil je het boek lezen?Ooievaars zonder grenzen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Kris Struyf. Lezen Ooievaars zonder grenzen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN