De Hondeneters

De Hondeneters - Marita de Sterck | Fthsonline.com

... maakt het tot een stevige anti-oorlogsroman ... De Hondeneters - Lezen is leuk ... . De hondeneters. 107 likes. Indrukwekkende roman over de Eerste Wereldoorlog voor jong en oud Eind 1917, in volle oorlogstijd, loopt Victor weg van huis om zijn herdershond te zoeken. Uit zijn vaders bureau steelt hij een mes, geld en een pak brieven van zijn broer, die aan het front zit. Op de armenmarkt hoort Victor dat in deze hongerwinter elke hond gevaar loopt. Hij kan niet anders dan het pad van de hon ... Marita De Sterck - De hondeneters - Boeken - Knack ... . Hij kan niet anders dan het pad van de hondenvangers volgen, langs verraderlijke rivieren en hongerige moerassen. De hondeneters speelt zich af in Vlaanderen tijdens de koude decemberdagen van 1917. Victor, de zoon van een notaris uit Mechelen, heeft epilepsie. Om die reden is hij heel beschermd opgevoed. Hij komt eigenlijk nooit buiten het huis en de grote ommuurde tuin. Vooral zijn moeder is erg bezorgd. Lees „De hondeneters" door Marita de Sterck verkrijgbaar bij Rakuten Kobo. Eind 1917, in volle oorlogstijd, loopt Victor weg van huis om zijn herdershond te zoeken. Uit zijn vaders bureau steelt ... Het e-book De hondeneters, geschreven door Marita de Sterck, koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 De hondeneters speelt zich af in België in 1917, tegen het einde van de Eerste Wereldoorlog. Victor is een 17-jarige jongen met epilepsie waardoor hij door zijn ouders wordt behandeld als een zwak kind. Zijn enige vriend is zijn herdershond Django en als die op een dag verdwijnt is Victor daar kapot van. In De Hondeneters gaat een jongen, tijdens de laatste winterdagen van 1917, toen de Grote Oorlog nog uitzichtloos leek en het hele land niet alleen kou maar ook honger had, op zoek gaat naar zijn Mechelse herdershond. Hij is bang dat de hond meegenomen werd door mensen die hem willen slachten voor het vlees. 18-mrt-2018 - In WOI is de 17-jarige Victor Vervoort niet naar het front gestuurd omdat hij lijdt aan epilepsie. Dit in tegenstelling tot zijn broer Nest (Ernest). Dan verdwijnt zijn hond Django. Victor gaat op zoek, maar mocht nooit verder dan de grenzen van de tuin. Het wordt een heel avontuur voor hem. Bekijk meer ideeën over Avontuur, Weerwolven, Weerwolf....

INFORMATIE

AUTEUR
Marita de Sterck
DIMENSIE
12,26 MB
BESTANDSNAAM
De Hondeneters.pdf

OMSCHRIJVING

Eind 1917, in volle oorlogstijd, loopt Victor weg van huis om zijn herdershond te zoeken. Uit zijn vaders bureau steelt hij een mes, geld en een pak brieven van zijn broer, die aan het front zit. Op de armenmarkt hoort Victor dat in deze hongerwinter elke hond gevaar loopt. Hij kan niet anders dan het pad van de hondenvangers volgen, langs verraderlijke rivieren en hongerige moerassen. In de ruige, verarmde Rupelstreek ontmoet Victor het schoonste meisje van de wereld, brutale straatmadelieven, de vrouw met de baard, en… de hondenslachter van Boom. Een spijkerharde roman over de grote oorlog en de grenzen van de menselijkheid.

Wil je het boek lezen?De Hondeneters in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marita de Sterck. Lezen De Hondeneters Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN