De nieuwe schoolstrijd

De nieuwe schoolstrijd - Barbara Moens | Fthsonline.com

...uwe schoolstrijd. Hoe de toekomst van het onderwijs ons allen raakt' een zorgvuldig geanalyseerd en waarheidsgetrouw beeld van de politieke besluitvorming over onderwijs van de afgelopen vijf jaar ... PDF De nieuwe schoolstrijd is een - managementboek.nl ... . Politieke partijen, volksvertegenwoordigers, ministers en niet in het minst de onderwijsverstrekkers zelf, zoals Katholiek Onderwijs Vlaanderen en GO!, komen in ... Het e-book De nieuwe schoolstrijd, geschreven door Barbara Moens, koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 Reinders Oisterwijk is de specialist in ondersteunende totaalconcepten voor de ontwikkeling van kinderen in het primair onderwijs en de kinder ... bol.com | De nieuwe schoolstrijd! | 9789085063643 | Boeken ... .nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 Reinders Oisterwijk is de specialist in ondersteunende totaalconcepten voor de ontwikkeling van kinderen in het primair onderwijs en de kinderopvang. U vindt bij ons methoden, leermiddelen, spel- en ontwikkelingsmaterialen, meubilair en ICT-oplossingen voor uw basisschool of kinderdagverblijf onder 1 dak De eerste schoolstrijd (1878-1884) Na de onafhankelijkheid van België had ook het officieel onderwijs een overwegend katholiek karakter. Op voorstel van Jean-Baptiste Nothomb werd de eerste organieke wet op het lager onderwijs op 24 maart 1842 aangenomen. Elke gemeente werd ertoe verplicht minstens één lagere school te hebben en kosteloos onderwijs aan de arme kinderen te verstrekken. De Nieuwe Schoolstrijd is een project van Stichting Lezen en het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken in samenwerking met Stichting entoen.nu. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd leerkrachten uit de groepen 5, 6, 7 en 8 in het basisonderwijs uitdagen om voor te lezen uit kinder- en jeugdboeken die horen bij de vijftig vensters van de cultuurhistorische canon van Nederland. De nieuwe schoolstrijd. Van alle discussies over de toekomst raakt die over de toekomst van onze kinderen ons het meest. Het onderwijs is de plek bij uitstek waar die toekomst wordt voorbereid, gevrijwaard of verknoeid. Maar net zoals andere fundamentele zekerheden wordt ook het onderwijssysteem vandaag op losse schroeven gezet. Intussen moet het onderwijs alles aanpakken: van de ongelijkheid ... Barbara Moens beschrijft in De nieuwe schoolstrijd hoe die breuklijnen zich vandaag ontwikkelen en wat er allemaal op het spel staat. In ons land is het onderwijs altijd een discussiepunt geweest. In die schoolstrijd ging het vroeger om de ziel van het kind, vandaag gaat het om de toekomst. Vergelijken - De nieuwe schoolstrijd - Boek Barbara Moens (9463104208) (2011) ISBN: 9789463104203 - Het Boek De nieuwe schoolstrijd (9463104208) geschreven door Barbara Moens bestel je op bruna.nl! Van alle discussies over de toekomst raakt die over de…...

INFORMATIE

AUTEUR
Barbara Moens
DIMENSIE
10,69 MB
BESTANDSNAAM
De nieuwe schoolstrijd.pdf

OMSCHRIJVING

Van alle discussies over de toekomst raakt die over de toekomst van onze kinderen ons het meest. Het onderwijs is de plek bij uitstek waar die toekomst wordt voorbereid, gevrijwaard of verknoeid. Maar net zoals andere fundamentele zekerheden wordt ook het onderwijssysteem vandaag op losse schroeven gezet. Intussen moet het onderwijs alles aanpakken: van de ongelijkheid in de samenleving tot het welzijn van elk individueel kind. Elke maatschappelijke breuklijn loopt immers ook door het klaslokaal. Barbara Moens beschrijft in De nieuwe schoolstrijd hoe die breuklijnen zich vandaag ontwikkelen en wat er allemaal op het spel staat. In ons land is het onderwijs altijd een discussiepunt geweest. In die schoolstrijd ging het vroeger om de ziel van het kind, vandaag gaat het om de toekomst.Barbara Moens (1988) is historica en sinds 2011 politiek journalist bij de krant De Tijd. Ze is ook de onderwijsexperte voor de krant. Daarnaast is ze gastdocent aan de Master Journalistiek van de Vrije Universiteit Brussel.

Wil je het boek lezen?De nieuwe schoolstrijd in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Barbara Moens. Lezen De nieuwe schoolstrijd Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN