Het Geschonden Geweten

Het Geschonden Geweten - Graham Greene | Fthsonline.com

...s Mexico. De machthebbers van het land hebben de kerk verboden ... Het geschonden geweten | BoekenPlatform.nl ... . Priesters werden verdreven of vermoord. Met uitzondering van één. Deze priester, die zich toen jaar lang in wouden of moerassen wist te verbergen, is de hoofdpersoon van dit boek. Opgejaagd door enerzijds zijn vervolgers, en anderzijds zijn eigen zwakheden - men noemt hem de ... Het geschonden geweten - Graham Greene "De christus van Elqui" van Rivera Letelier (zie mijn vorige blog) bracht mij op een boek waarin de hoofdrol eveneens wordt gespeeld door een eenzame, zondige, zwervende geestelijke: "The Power and the Glory" (1940) van de Britse schrijver Graham Green (1904 - 1991). Het geschonden geweten - in het Nederlands voor het eerst in ... Recensie van maxima over Het geschonden geweten | Hebban.nl ... . Het geschonden geweten - in het Nederlands voor het eerst in 1948 verschenen - van de rooms-katholieke schrijver Graham Greene (1904-1991) is een roman over een aan de drank verslaafde priester die in de jaren dertig van de twintigste eeuw door het communistische regime van Mexico wordt opgejaagd en uiteindelijk geëxecuteerd. Het geschonden geweten van de rooms-katholieke schrijver Graham Greene (1904-1991) is een roman over een aan de drank verslaafde priester. In de jaren dertig van de twintigste eeuw in het ... Het geschonden gelaat van heel veel jonge Volendammers zal in ons midden blijven als symbool van het geschonden geweten van de overheid. Wie zal er het beste mee leren omgaan: die jongeren met hun uiterlijk of de hardleerse overheid met haar geweten? Over Het geschonden geweten van Graham Greene Door Tjerk de Reus Een avonturenroman van de ziel, noemde Max Schuchart in 1948 The Power and the Glory. Schuchart schreef een voorwoord bij de eerste Ne-derlandse vertaling, waarin hij zijn affiniteit met het werk van Graham Greene niet onder stoelen of banken steekt. De 'levensbeschouwing' van Het geschonden geweten book. Read 2,080 reviews from the world's largest community for readers. How does good spoil, and how can bad be redeemed? In his ... Het geschonden geweten, van Graham Greene Artikelnummer: 9789043518789. Bestel op Gospel.nl met gratis verzending vanaf €20 Het geschonden geweten is een roman geïnspireerd door het christelijke gedachtegoed...

INFORMATIE

AUTEUR
Graham Greene
DIMENSIE
3,99 MB
BESTANDSNAAM
Het Geschonden Geweten.pdf

OMSCHRIJVING

Plaats van handeling is Mexico. De machthebbers van het land hebben de kerk verboden. Priesters werden verdreven of vermoord. Met uitzondering van één.Deze priester, die zich toen jaar lang in wouden of moerassen wist te verbergen, is de hoofdpersoon van dit boek. Opgejaagd door enerzijds zijn vervolgers, en anderzijds zijn eigen zwakheden – men noemt hem de whiskypriester – komt hij tot een resoluut besluit.

Wil je het boek lezen?Het Geschonden Geweten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Graham Greene. Lezen Het Geschonden Geweten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN