Kritische Klassieken 3 - Nacht in de middag

Kritische Klassieken 3 - Nacht in de middag - Arthur Koestler | Fthsonline.com

...liek intellectueel die zich met tal van debatten inliet, onder andere pleitte hij voor afschaffing van de doodstraf en voor legalisering van euthanasie ... Nacht in de middag - Arthur Koestler - 9789081662802 ... ... . Get this from a library! Nacht in de middag : roman. [Arthur Koestler; Koos Schuur; Nils Buis; Baukje Joustra] -- Een slachtoffer van de beruchte Moskouse processen ten tijde van Stalin denkt na over zijn leven NIEUWSBRIEF KRITISCHE KLASSIEKEN • NUMMER 3 • VOORJAAR 2012 KRITISCHE KLASSIEKEN Uitgeverij Schokland Dorpsstraat 27 • 3732 HG De Bilt [email protected] www.kritischeklassieken.nl DE NIEUWSBRIEF KRITISCHE KLASSIEKEN VERSCHIJNT DRIE MAAL PER JAAR IN DIGITALE VORM. OP ONZE WEBSITE KUNT U ZICH AANMELDE ... Studystore | Nacht in de middag, Koestler, A. | 9789081662802 ... .nl www.kritischeklassieken.nl DE NIEUWSBRIEF KRITISCHE KLASSIEKEN VERSCHIJNT DRIE MAAL PER JAAR IN DIGITALE VORM. OP ONZE WEBSITE KUNT U ZICH AANMELDEN. ARTHUR KOESTLER Nacht in de ... Amazon.com: Nacht in de middag (Kritische Klassieken) (Dutch Edition) (9789081662802): Koestler, Arthur: Books Kritische Klassieken 3 - Nacht in de middag. € 23 Meer informatie. Ontdek meer. Een deel van ons aanbod. Op café in Vlaanderen. € 25,99 Meer informatie. Ontdek meer. Het kan verkeren. € 16,95 Meer informatie. Ontdek meer. Explicador. € 21,99 Meer informatie. Ontdek meer....

INFORMATIE

AUTEUR
Arthur Koestler
DIMENSIE
8,37 MB
BESTANDSNAAM
Kritische Klassieken 3 - Nacht in de middag.pdf

OMSCHRIJVING

KRITISCHE KLASSIEKEN 3''Nacht in de middag'' volgens George Orwell Koestlers meesterwerk - begint met de arrestatie door de geheime dienst van Roebasjov, een oude bolsjewiek en ooit één van de Helden der Revolutie. In drie verhoren beschrijft Koestler hoe zijn hoofdpersoon na een pijnlijk zelfonderzoek tenslotte tot het besluit komt om in het openbaar misdaden tegen de partij te erkennen, waarvan hij weet dat hij ze in werkelijkheid nooit begaan heeft. Uiteindelijk wordt Roebasjov met een nekschot vermoord. Hoewel het personage van Roebasjov fictief is, kost het niet veel moeite om enkele van de vooraanstaande partijfunctionarissen - Boecharin, Radek - te herkennen die tijdens de in 1936 begonnen Moskouse processen door het apparaat van Stalin werden geliquideerd.''Nacht in de middag'' gaat over universele thema's als het spanningsveld tussen het individuele geweten ('ik') en verantwoordelijkheid voor het collectief ('wij') en de betekenis van het persoonlijke geweten en de moraal en is daarmee - lang voor het verschijnen van Orwells ''1984'' en Kravchenko's ''Ik verkoos de vrijheid'' - de eerste literaire aanklacht tegen het totalitarisme in het algemeen en dat van Stalin in het bijzonder. Alleen een ex-communist als Koestler heeft de dogma's van het bolsjewisme zo vlijmscherp kunnen fileren.Historicus Wim Berkelaar schreef het nawoord bij deze uitgave. De oorspronkelijke vertaling van Koos Schuur uit 1946 werd grondig herzien door Nils Buis.

Wil je het boek lezen?Kritische Klassieken 3 - Nacht in de middag in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Arthur Koestler. Lezen Kritische Klassieken 3 - Nacht in de middag Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN