Boy Edgar

Boy Edgar - Marieke Klomp | Fthsonline.com

... Hij was tevens een verzetsman die tijdens de oorlog Joodse kinderen redde en was na de oorlog als arts gepromoveerd op een onderzoek naar multiple sclerose ... Boy Edgar Profielen | Facebook ... . Boy Edgar, de man die de meeste mensen kennen als musicus, componist en bigband-leider blijkt een overvol driedubbelleven geleid te hebben als medisch wetenschapper, huisarts en jazzmusicus. Men vraagt zich vaak af hoe hij dat voor elkaar kreeg. De Buma Boy Edgar Prijs voor jazz en geïmproviseerde muziek is deze keer voor bugelspeler en trompettist Ack van Rooyen. Dit is vrijdag in Rotterdam beke ... 'Alleskunner' Boy Edgar onthutsend geportretteerd ... ... . De Buma Boy Edgar Prijs voor jazz en geïmproviseerde muziek is deze keer voor bugelspeler en trompettist Ack van Rooyen. Dit is vrijdag in Rotterdam bekendgemaakt. De in Den Haag geboren Ack van Rooyen (90) is volgens de organisatie "de belichaming van de kleurrijke Nederlandse jazzgeschiedenis. Zijn bijdrage als solist aan de Nederlandse jazzorkesten leest als een overzicht van alle grote ... In Boy Edgar: het dubbelleven van een alleskunner lezen we: "De kinderen over wie Keetje Blom-Frenk schreef waren hoogstwaarschijnlijk Levie en Max Sleutelberg uit Hilversum. Levie en Max waren door Boy Edgar in buurdorp Mook bij Piet van Beuningen in huis geplaatst. Boy Edgar (Amsterdam, 1915-1980) speelde nachtenlang in jazzkroegen en werkte overdag als wereldwijd geroemd neuroloog. Hij leidde Boys Big Band en vestigde zich als huisarts in de gloednieuwe woonwijk Bijlmermeer. Daarnaast was hij adviseur in de eerste abortuskliniek van Nederland. Boy's Big Band* Boy Edgar Big Band Frank A. Jochemsen, Marie-Claire Melzer: Boy's Big Band* Boy Edgar Big Band Frank A. Jochemsen, Marie-Claire Melzer - De Geniale Chaos Van Boy Edgar ‎ (CD, Ltd, Promo) 678 Records: SSECD-002: Netherlands: 2014: Sell This Version De Buma Boy Edgar Prijs, de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek, is toegekend aan bugelspeler en trompettist Ack van Rooyen. Dit werd vrijdag 26 juni bekendgemaakt op het (online) netwerk- en showcase-evenement inJazz in Rotterdam. Bestel Boy Edgar van Marie-Claire Melzer;;Marieke Klomp. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd...

INFORMATIE

AUTEUR
Marieke Klomp
DIMENSIE
5,55 MB
BESTANDSNAAM
Boy Edgar.pdf

OMSCHRIJVING

Boy Edgar zette de Nederlandse jazz op de kaart. Maar wat zelfs sommige muziekcollega's niet wisten, is dat de flamboyante musicus een wonderbaarlijk dubbelleven leidde. Boy kon en wilde niet kiezen tussen een medische en een muzikale carrière; hij wilde alles.Boy Edgar (Amsterdam, 1915-1980) speelde nachtenlang in jazzkroegen en werkte overdag als wereldwijd geroemd neuroloog. Hij leidde Boy's Big Band en vestigde zich als huisarts in de gloednieuwe woonwijk Bijlmermeer. Daarnaast was hij adviseur in de eerste abortuskliniek van Nederland.Boy laveerde voortdurend tussen professionele interesse en emotionele betrokkenheid, een intellectuele geest en een grote dadendrang, een enorme levenslust en zelfdestructief gedrag. Hij wilde altijd anderen helpen, maar zag zijn eigen problemen niet onder ogen.Hij voer op zijn eigen morele kompas: van verzetsheld in de Tweede Wereldoorlog, tot toegewijd echtgenoot die alles laat vallen om de laatste wens van zijn zieke eerste vrouw in te willigen. Hij leefde het leven groots en meeslepend, en liet daarbij onvermijdelijk steken vallen: hij maakte zijn arrangementen niet af, en liet zijn patiënten 's ochtends wachten.Hij overleed in 1980, oververmoeid en door drank gevloerd. Het verhaal van zijn muzikale carrière is het verhaal van een halve eeuw Nederlandse jazzgeschiedenis; zijn carrière als arts vertelt het verhaal van de sociaal-medische geschiedenis van Nederland. In 2015 vieren we zijn honderdste geboortedag. Tijd om 'één van Nederlands genieën', aldus Nina Simone, aan de vergetelheid te ontrukken.

Wil je het boek lezen?Boy Edgar in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marieke Klomp. Lezen Boy Edgar Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN