Ik bid dus ik ben

Ik bid dus ik ben - Bert Hoedemaker | Fthsonline.com

...ke traditie de actuele problematiek van mens en mensheid kan verhelderen ... Ik bid dus ik ben - Bert Boendermaker ... . Ik bid dus ik ben daagt niet-gelovigen én gelovigen uit hun plaats in de wereld, in gesprek met de eigen tijd, opnieuw en bewust in te nemen. Bert Hoedemaker (1935) is theoloog en emeritus hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Protestantse Theologische Universiteit. Aanmelden kon tot 15 oktober 2018. Bert Hoedemaker, Ik bid dus ik ben, Pleidooi voor de christelijke traditie, Middelburg: Skandalon 2018, 223 blz., ISBN 978-94-92183-73-6. EUR 22,50. In de Waagschaal, jaargang 48, nr. ... Dus ik ben! gemist? Start met kijken op NPO Start ... ., ISBN 978-94-92183-73-6. EUR 22,50. In de Waagschaal, jaargang 48, nr. 3. 9 maart 2019 Ik ben dus geen medium, ik ben iemand die dingen zit te googelen. Maar, ging mijn eigen geest verder met me op de loop, misschien was dat googelen óók wel ingegeven geweest door iets mediumachtigs in mij. Dus ik ben - Op weg naar flow - Haroon Sheikh. Afl. 9 - 25 okt 2015 17:10 Lezingen Ik bid dus ik ben [Passend bij het th...

INFORMATIE

AUTEUR
Bert Hoedemaker
DIMENSIE
7,54 MB
BESTANDSNAAM
Ik bid dus ik ben.pdf

OMSCHRIJVING

Ik bid dus ik ben is een hommage aan de (religieuze) verbeelding en een protest tegen de alleenheerschappij van de rationaliteit. Dit boek onderzoekt op scherpzinnige wijze de relevantie van de christelijke traditie in al haar bewegelijkheid. Traditionele geloofsinhouden blijken, als ze opnieuw worden doorvoeld en doordacht, allerminst passé. Ze kunnen de actuele problematiek van mens en mensheid juist verhelderen. Zo biedt het thema "schuld en verzoening' een realistisch en hoopvol perspectief. Een rode draad in het boek is de aandacht voor het gebed, dat voor het geloof niet alleen een levens- en denkhouding maar ook een voedingsbodem is. Het gebed kent twee basisbewegingen: gedenken en verwachten; die houden het gebed levend en actueel.Ik bid dus ik ben daagt niet-gelovigen én gelovigen uit hun plaats in de wereld, in gesprek met de eigen tijd, opnieuw en bewust in te nemen. Bert Hoedemaker (1935) is theoloog en emeritus hoogleraar van de Rijksuniversiteit Groningen en de PThU. "Wat een frisse inzichten! Met dit prachtige boek toont Hoedemaker de rijke, voortgaande traditie van het christendom. Die is altijd in beweging en op weg naar Gods toekomst – ook de postmoderne mens kan hier bedding vinden."Prof. dr. Wouter Slob (predikant en bijzonder hoogleraar Protestantse Kerk, Theologie en Cultuur. Mede-auteur van 'Liberaal christendom')

Wil je het boek lezen?Ik bid dus ik ben in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Bert Hoedemaker. Lezen Ik bid dus ik ben Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN