KLOOSTERKEUKENS

KLOOSTERKEUKENS - Them Coppens | Fthsonline.com

...ijker. Het zonnetje schijnt, de bladeren groenen, bloemen komen tot bloei, de verlokkingen ... Boekwinkeltjes.nl - Kloosterkeukens en recepten. 'Soms ... ... ... Over koken terwijl we binnen moeten blijven: Kijken in de keuken van Koreaanse en Japanse boeddhistische kloosterkeukens . Een tempel in Korea. FOTO SHUTTERSTOCK Het laatste nieuws met duiding van redacteuren, achtergronden, columns, opinie, wetenschap, en recensies van kunst & cultuur door de Volkskrant. Bron: Kloosterkeukens en recepten Kloosterlingen beschouwen het meer dan ieder ander als ... Over koken terwijl we binnen moeten blijven: Kijken in de ... ... . Bron: Kloosterkeukens en recepten Kloosterlingen beschouwen het meer dan ieder ander als een goddelijke taak ervoor te zorgen dat het geestelijk en stoffelijk bestaan in harmonie samengaan. Wie de oude kloosterrecepten leest, komt onder in de indruk van het respect waarmee de kok zijn taak uitvoert. In goede staat Ophalen of verzenden / gecombineerde verzending mogelijk / contacteer gerust indien vragen / bekijk zeker ook mijn andere zoekertjes (vooral boeken geschiedenis, heemkunde, kunst) Het klooster was en is een zelfstandige leefgemeenschap waarin het de ordebroeders en -zusters aan niets hoeft te ontbreken.Bron: Kloosterkeukens en recepten Keizer Karel de Grote (742-814) beschouwde de kloosters als belangrijke culturele, economische en politieke steunpilaren van zijn rijk. Daarom besloot hij zijn bisschoppen, abten en abdissen voortaan zelf te benoemen door het plechtig … KLOOSTERKEUKENS. Nederlands | Druk: 1 | Bindwijze overig | 9789054660927 | 124 pagina's. Them Coppens - 9789054660927. Overzicht; Specificaties; Prijsalert Kloosterkeukens en recepten (de Fontein/Roularta books, 1993) ISBN 9026106254 De helft van dit boek bestaat uit een overzicht van culinaire heiligen, de andere helft uit kloosterrecepten (basis tv-serie Oude kloostergebruiken KRO/VRT. Van deze negendelige serie is in 2006 een DVD "Oude Kloostergebrui...

INFORMATIE

AUTEUR
Them Coppens
DIMENSIE
10,30 MB
BESTANDSNAAM
KLOOSTERKEUKENS.pdf

OMSCHRIJVING

In kloosters en abdijen bevindt zich een schat aan oude ideeën over voedsel, over kruiden en over recepten. Die schat aan kennis en ervaring wordt in dit boek aangesproken. Voeding en gezondheid zijn er onlosmakelijk mee verbonden. Het kweken, onderzoeken en gebruiken van kruiden zijn een belangrijk onderdeel van de kloosterkeuken. Maar natuurlijk zijn ook de ontspanning, het brouwen van mooie bieren, het maken van bijzondere likeuren en het onderhouden van wijngaarden van belang. Fotograaf Robin Lutz bezocht tientallen abdijen en kloosters in Europa. Hij kreeg van menige monnik of non recepten mee.Thera Coppens wendde haar vaardigheden aan om het verhaal van de kloosterkeuken te schrijven. Zij zocht ook het verband tussen het kerkelijk jaar, met de stoet van heiligen en bijbehorende feestdagen, en het eten en het drinken. Culinaire heiligen, zoals Nicolaas, de beschermheilige van de bakkers, Laurentius, patroon van de koks en vleesbraders, kregen extra aandacht, evenals het bijzondere eetgerei in de kloosters. Andere onderwerpen zijn o.a. het voedsel in de bijbel, het vasten, verboden vruchten en gezegend brood.

Wil je het boek lezen?KLOOSTERKEUKENS in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Them Coppens. Lezen KLOOSTERKEUKENS Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN