Spiegelzee

Spiegelzee - Salomon Kroonenberg | Fthsonline.com

...ersiteit Delft, stelt in 'Spiegelzee' met Hollandse nuchterheid vast dat de zeespiegel altijd in beweging is geweest ... Met de zeespiegel is eigenlijk niets aan de hand | De ... ... . Salomon Kroonenberg. Na de publicatie van de 'Menselijke maat', is de Delftse aardwetenschapper (geoloog), Salomon Kroonenberg, onlangs met een nieuw boek gekomen: 'Spiegelzee'. Afgelopen zondag werd daaraan op WNL (presentator: Rik Nieman) aandacht geschonken - een zender die eerder de duurzaamheidssceptica Marianne Zwagerman podium gaf, hetgeen een zeldzaamheid is in het ... Bestel Spiegelzee van Salomon Kroonenberg. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Wie zich zorgen ... Atlas Contact Spiegelzee - Salomon Kroonenberg : Atlas Contact ... ... Bestel Spiegelzee van Salomon Kroonenberg. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Wie zich zorgen maakt over een stijgende zeespiegel, zo schrijft Salomon Kroonenberg in 'Spiegelzee', vergeet dat de mensheid zoiets al eerder heeft meegemaakt. Zo'n 120.000 jaar geleden stond de zeespiegel zes meter hoger dan nu, en lag Amersfoort aan zee. In het koudste deel van de laatste ijstijd, 20.000 jaar geleden, stond hij juist 120 meter lager, en lag de Noordzee droog. Bestel Spiegelzee van Salomon Kroonenberg. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Wie zich zorgen maakt over een stijgende zeespiegel, zo schrijft Salomon Kroonenberg in 'Spiegelzee', vergeet dat de mensheid zoiets al eerder heeft meegemaakt. Zo'n 120.000 jaar geleden stond de zeespiegel zes meter hoger dan nu, en lag Amersfoort aan zee. In het koudste deel van de laatste ijstijd, 20.000 jaar geleden, stond hij juist 120 meter lager, en lag de Noordzee droog. De stijging ... Wie zich zorgen maakt over een stijgende zeespiegel, zo schrijft Salomon Kroonenberg in 'Spiegelzee', vergeet dat de mensheid zoiets al eerder heeft meegemaakt. Zo'n 120.000 jaar geleden stond de zeespiegel zes meter hoger dan nu, en lag Amersfoort aan zee. Wie zich zorgen maakt over een stijgende zeespiegel, zo schrijft Salomon Kroonenberg in 'Spiegelzee', vergeet dat de mensheid zoiets al eerder heeft meegemaakt. Zo'n 120.000 jaar geleden stond de zeespiegel zes meter hoger dan nu, en lag Amersfoort aan zee. 9789045033150 9045033151 Spiegelzee Wie zich zorgen maakt over een stijgende zeespiegel, zo schrijft Salomon Kroonenberg in 'Spiegelzee', vergeet dat de mensheid zoiets al eerder heeft meegemaakt. Spiegelzee vertelt het boeiende verhaal van de zeespiegelveranderingen op aarde en de enorme gevolgen voor de mens. Voor liefhebbers van geologie, prehistorie en klimaatverandering. Spiegelzee / Salomon Kroonenberg / Atlas Contact / als paperback en als e-book . De beste verrekijkers tussen de € 200 en € 500:...

INFORMATIE

AUTEUR
Salomon Kroonenberg
DIMENSIE
12,57 MB
BESTANDSNAAM
Spiegelzee.pdf

OMSCHRIJVING

Wie zich zorgen maakt over een stijgende zeespiegel, zo schrijft Salomon Kroonenberg in 'Spiegelzee', vergeet dat de mensheid zoiets al eerder heeft meegemaakt. Zo'n 120.000 jaar geleden stond de zeespiegel zes meter hoger dan nu, en lag Amersfoort aan zee. In het koudste deel van de laatste ijstijd, 20.000 jaar geleden, stond hij juist 120 meter lager, en lag de Noordzee droog. De stijging die door het afsmelten van de ijskappen daar weer op volgde ging soms wel twintig keer zo snel als nu.Onze voorouders hebben onvoorstelbare zeespiegelveranderingen meegemaakt, die grote gevolgen voor hun leefmilieu hadden. Kroonenberg vertelt op toegankelijke wijze welke oorzaken daaraan ten grondslag liggen en hoe we dat te weten zijn gekomen.De laatste zesduizend jaar is onze zeespiegel redelijk stabiel, en wereldwijde peilschaalmetingen van de laatste eeuw laten nog geen versnelling zien. Wie inziet hoe inventief onze voorouders zich met weinig middelen aan zeespiegelveranderingen aanpasten, hoeft niet bang te zijn dat wij dat in de toekomst niet ook zelf zouden kunnen.

Wil je het boek lezen?Spiegelzee in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Salomon Kroonenberg. Lezen Spiegelzee Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN