Narziss en goldmund

Narziss en goldmund - Hermann Hesse | Fthsonline.com

...in de middeleeuwen. De gedisciplineerde Narziss overtuigt zijn rusteloze vriend Goldmund zijn hart te volgen en zijn leven in het klooster vaarwel te zeggen ... PDF Narziss en Goldmund - beeld.boekboek.nl ... . Samenvatting Narziss en Goldmund is een van de beste en meest geliefde romans van de Duitse schrijver Hermann Hesse. De filosofische roman gaat over de confrontatie tussen de intellectuele Narziss en de artistieke Goldmund en speelt zich af in de middeleeuwen. Hermann Hesse - Narziss en Goldmund (Singel Pocket) ISBN 9041330216 29e druk 2000 412 pp pocket (in goede staat!) Staat van het boek: 8.0 Narziss en Goldm ... Herman Hesse: Narziss en Goldmund - Boekgrrls ... . Hermann Hesse - Narziss en Goldmund (Singel Pocket) ISBN 9041330216 29e druk 2000 412 pp pocket (in goede staat!) Staat van het boek: 8.0 Narziss en Goldmund is een van de beste en meest geliefde romans van de Duitse schrijver Hermann Hesse. Directed by Stefan Ruzowitzky. With Jannis Niewöhner, Sabin Tambrea, Henriette Confurius, Lukás Bech. Goldmund is to study in the monastery Mariabronn. His father sent him there. There he meets a religious monk named Narcissus. He has subjected himself to a strict life and lives completely ascetically. Narziss en Goldmund is een van de beste en meest geliefde romans van de Duitse schrijver Hermann Hesse. De filosofische roman gaat over de confrontatie tussen de intellectuele Narziss en de artistieke Goldmund en speelt zich af in de middeleeuwen. Zoals hierboven al beschreven, Goldmund en Narziss leren elkaar kennen als jongemannen in het klooster, ze voeren eindeloze gesprekken over allerlei zware onderwerpen. Narziss heeft al snel in de gaten dat Goldmund niet geschikt is voor een leven in het klooster en zegt hem dat ook. Titel: Narziss & Goldmund (1930) Editie: isbn: 9789046711019 Auteur: Hermann Hesse Deadline: 31 juli 2011 Flap: Het verhaal over de confrontatie van de intellectuele asceet Narziss en de artistieke gevoelsmens Goldmund speelt zich af in de Middeleeuwen. Narziss maakt Goldmund duidelijk dat hij niet geschikt is voor het leven in een klooster....

INFORMATIE

AUTEUR
Hermann Hesse
DIMENSIE
8,19 MB
BESTANDSNAAM
Narziss en goldmund.pdf

OMSCHRIJVING

Narziss en Goldmund is een van de beste en meest geliefde romans van de Duitse schrijver Hermann Hesse. De filosofische roman gaat over deconfrontatie tussen de intellectuele Narziss en de artistieke Goldmund en speelt zich af in de middeleeuwen. De gedisciplineerde Narziss overtuigtzijn rusteloze vriend Goldmund zijn hart te volgen en zijn leven in het klooster vaarwel te zeggen. De jonge Goldmund trekt vervolgens de wijdewereld in, op zoek naar schoonheid, genegenheid en spanning. Hij leidt een bewogen liefdesleven en lijkt even rust gevonden te hebben alsbeeldhouwer, maar het avontuur blijft lonken. Wanneer hij op een dag in hachelijke omstandigheden verzeild raakt, duikt tot zijn groteverbazing zijn goede vriend Narziss weer op.Narziss en Goldmundis een roman over een bewogen en ongemakkelijke vriendschap tussen twee mannen die elkaars uitersten zijn. Een avontuurlijk verhaal over het innerlijke conflict tussen geest en lichaam, logos en eros. Een cultroman die door elke generatie opnieuw ontdektwordt.

Wil je het boek lezen?Narziss en goldmund in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hermann Hesse. Lezen Narziss en goldmund Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN