Postmodernisme

Postmodernisme - A.A. van den Braembussche | Fthsonline.com

... regels, meer lucht Embed Favoriet Afspeellijst ... Postmodernisme - Wikisage ... . Embed. Kopieer embedcode. Datum 28 februari 2013 (online tot 31 december 2032) Leeftijd. 16-18 jaar Kijkwijzer Alle leeftijden Duur 04:27 min Bekeken 7.749 Vak. Kunst en cultuur; Overige kunstvormen; Bron. NTR ... Postmoderne kunst kan als historische periode gekarakteriseerd worden. De term wordt voorts ook gebruikt om alle verschillende stromingen te beschrijven die zich afzetten tegen het modernisme. De term postmodernisme kan tenslotte aangewen ... het postmodernisme: massacultuur en postmodernisme ... . De term postmodernisme kan tenslotte aangewend worden om een wereldbeeld aan te duiden. Het postmodernisme wordt als een conditie beschouwd, een overkoepelende wereldvisie. Postmodernisme. Postmodernisme - Een definitie Het postmodernisme is moeilijk te definiëren, omdat een definitie meteen al een uitgangspunt van de postmodernisten zou schenden, namelijk het idee dat afgebakende termen, grenzen of absolute waarden niet bestaan. postmodernisme . In 1979 beschreef Jean-François Lyotard in 'La Condition Postmoderne' kenmerken van de postmoderne samenleving: de maatschappij wordt niet meer bepaald door industrialisering, maar door informatie. Het bezit van productiemiddelen is niet meer bepalend voor de machtsverhoudingen, ... De term postmodernisme ontstond rond 1960 in de VS als aanduiding voor de beeldende kunst van onder andere de popart (neomodernisme 1. kunst). Het woord werd echter al snel gebruikt voor allerlei kunstrichtingen en dreigde zo elke betekenis te verliezen. Postmodernism is a broad movement that developed in the mid- to late 20th century across philosophy, the arts, architecture, and criticism, marking a departure from modernism.The term has been more generally applied to describe a historical era said to follow after modernity and the tendencies of this era.. Postmodernism is generally defined by an attitude of skepticism, irony, or rejection ... Het postmodernisme is een reactie op het modernisme. In de stroming komen het classicisme en de populaire cultuur samen. De term postmodernisme is afkomstig van de Franse filosoof Jacques Derrida (1930-2004). Postmodernisme Vaag gedefinieerd trefwoord van de literatuur- en cultuurkritiek van de hedendaagse tijd waarin wordt gepleit voor eclectisch denken. Eén van de eerste broeihaarden van het eigenlijke postmodernisme ontwikkelde zich in de jaren '60 in de literatuurwetenschap van figuren als Leslie Fiedler en Susan Sontag.In 1960 p...

INFORMATIE

AUTEUR
A.A. van den Braembussche
DIMENSIE
8,6 MB
BESTANDSNAAM
Postmodernisme.pdf

OMSCHRIJVING

Postmodernisme 1e druk is een boek van A.A. van den Braembussche uitgegeven bij Uitgeverij Damon Vof. ISBN 9789055737901 In dit woordenboek vind je wat altijd al had willen weten over het postmodernisme,maar nooit hebt durven vragen. Het is immers expliciet geschreven om het voor leken vaak verwarrende taalgebruik te duiden en er de wijsgerige achtergronden van te verhelderene. Tegelijkertijd gaat het uit van het postmoderne id e dat geen enkel woord uitputtend kan worden omschreven, dat er steeds sprake is van een uitstel van betekenis en een permanente verschuiving. Vandaar dat de aard van dit woordenboek ronduit intertekstueel is. Bij elke term wordt doorverwezen naar aanverwante termen, die op hun beurt doorverwijzen naar weer andere termen, tot in het oneindige. Dit intertekstuele karakter maakt van het woordenboek een unieke hypertekst.Even uniek is dat het woordenboek vrijwel alle kunstvormen, alle disciplines, alle media en culturele praktijken vanuit een postmoderne invalshoek belicht. Deze veelzijdige aanpak, die de lezer evengoed in deconstructie als in Zen inwijdt, leidt tot een diepgaand, subtiel en tegelijk toegankelijk boek over het postmoderne vertoog in onze cultuur. Daarom ook is het voor een groot aantal studierichtingen, van filosofie via kunstgeschiedenis tot en met nieuwe media studies, van onmisbaar belang. Daarnaast richt het woordenboek zich tot de algemeen ge nteresseerde lezer, of dit nu een kunstenaar, een museumdirecteur of een manager is.ANTOON VAN DEN BRAEMBUSSCHE IS KUNSTFILOSOOF AAN DE ERASMUS UNIVERSITEIT ROTTERDAM EN DE UNIVERSITEIT VAN AMSTERDAM.

Wil je het boek lezen?Postmodernisme in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur A.A. van den Braembussche. Lezen Postmodernisme Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN