Het oorlogsschip als varend bedrijf

Het oorlogsschip als varend bedrijf - Marc van Alphen | Fthsonline.com

...epen in de 17e en 18e eeuw (The Hague: Netherlands Institute of Military History, 2014) ... HET OORLOGSSCHIP ALS VAREND BEDRIJF door Marc van Alphen ... .In: International journal of maritime history. 2015 ; Vol. 27, No. 3. pp. 623-624. Het oorlogsschip als varend bedrijf bij geschiedenisboek-kopen.nl. De online geschiedenisboeken specialist. Het oorlogsschip als varend bedrijf. Schrijvers, administratie en logistiek aan boord van Nederlandse marineschepen in de 17de en 18de eeuw Leiden Repository Het oorlogsschip als varend bedrijf 9789051944884 Onze excuses, dit product is niet meer leverbaar. Wellicht hebben we een vergelijkbaar product in onze webshop. Algemeen. Van oudsher b ... Het oorlogsschip als varend bedrijf. Schrijvers ... ... . Wellicht hebben we een vergelijkbaar product in onze webshop. Algemeen. Van oudsher bevinden zich aan ... Het oorlogsschip als varend bedrijf. schrijvers, administratie en logistiek aan boord van Nederlandse marineschepen in de 17e en 18e eeuw. Marc van Alphen Marc A. van Alphen Het oorlogsschip als varend bedrijf. schrijvers, administratie en logistiek aan boord van Nederlandse marineschepen in de 17de en 18de eeuw. Gedrukt boek . Monografie over de 'schrijvers' die een belangrijke rol speelden bij de professionalisering van de Nederlandse oorlogsvloot in de 17e en 18e eeuw. Het oorlogsschip als varend bedrijf. Van oudsher bevinden zich aan boord van Nederlandse marineschepen zeelieden die zorg dragen voor de scheepsadministratie en daarnaast een rol spelen bij de logistiek. In de zeventiende en achttiende eeuw werden zij kortweg 'schrijver' genoemd. Zij hadden velerlei taken. Schrijvers waren de kapitein of vlagofficier behulpzaam bij de werving van het ... Het oorlogsschip als varend bedrijf: schrijvers, administratie en logistiek aan boord van Nederlandse marineschepen in de 17e en 18e eeuw: Amazon.es: Marc van Alphen: Libros en idiomas extranjeros Het oorlogsschip als varend bedrijf: Uitgever: van Wijnen, softcover 460 blz., met illustraties. ISBN 9789051944884: Bijzonderheden: Schrijvers, administratie en logistiek aan boord van Nederlandse marineschepen in de 17de en 18de eeuw: Prijs: € 34,95: Verzendkosten: € 3,95 (binnen Nederland) Meer info: HET OORLOGSSCHIP ALS VAREND BEDRIJF schrijvers, administr...

INFORMATIE

AUTEUR
Marc van Alphen
DIMENSIE
12,68 MB
BESTANDSNAAM
Het oorlogsschip als varend bedrijf.pdf

OMSCHRIJVING

Van oudsher bevinden zich aan boord van Nederlandse marineschepenzeelieden die zorg dragen voor de scheepsadministratie en daarnaasteen rol spelen bij de logistiek. In de zeventiende en achttiendeeeuw werden zij kortweg 'schrijver' genoemd.Zij hadden velerlei taken. Schrijvers waren de kapitein of vlagofficierbehulpzaam bij de werving van het scheepsvolk, maakten demonsterrol op, deden aan boord het schrijfwerk voor de bevelhebber,traden op als diens woordvoerder of afgezant en hielden hetscheepsjournaal bij. Voorts waren zij betrokken bij de bevoorradingvan de schepen, voorzagen de bemanning van scheepskleding enandere goederen, verstrekten tijdens de reis voorschotten en verrekendendeze in de door hen bijgehouden schuldrollen, traden opals secretaris van de zeekrijgsraad, vervaardigden testamenten enbeheerden nalatenschappen van gestorven of gedeserteerde opvarenden.In deze studie gaat het dus niet, zoals zo vaak, om de bevelhebberop zoek naar roem en fortuin, maar om de dekofficier die tijdens eenzeeslag pal naast hem stond. De schrijver vormde een cruciale schakelbinnen de marineorganisatie van de Republiek der VerenigdeNederlanden. Zijn werkzaamheden bevestigen dat overheidstakenen particuliere commerciële belangen nauw met elkaar waren verweven.Schrijvers waren sleutelfiguren, zowel op de schepen als aande wal. Zij speelden een belangrijke rol bij het functioneren en professionaliseren van de Nederlandse oorlogsvloot.

Wil je het boek lezen?Het oorlogsschip als varend bedrijf in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marc van Alphen. Lezen Het oorlogsschip als varend bedrijf Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN