De witte stad

De witte stad - Jule Hinrichs | Fthsonline.com

...me Out magazine onderzocht 34.000 stedelingen om de beste steden ter wereld te rangschikken en presenteerde een lijst van de 48 beste steden ter wereld voor 2019 ... Arequipa, de Witte Stad ... . De witte stad, gebouwd op zeven heuvels, met zijn steile straten, trappen en steegjes, onverwachte pleinen, weemoedige fado's en zijn schitterende uitzicht over de Taag, kennen we van de folders. Maar de bijzondere geschiedenis van Lissabon is veel minder bekend, en ook van de enorme culturele schatten die de stad rijk is, weten we weinig tot niets. 6 aanbiedingen in juni -Koop of Verkoop de stilte van de witte stad op Marktplaats - Bekijk Lokale Aanbiedingen! Verkoop eenvoudig de stilte van de witte stad ... De boeken van Eva García Sáenz de Urturi op volgorde ... ... . 6 aanbiedingen in juni -Koop of Verkoop de stilte van de witte stad op Marktplaats - Bekijk Lokale Aanbiedingen! Verkoop eenvoudig de stilte van de witte stad Arequipa, de witte stad van Peru Arequipa is na de hoofdstad Lima de grootste stad van Peru. Deze stad mag niet ontbreken op Uw rondreis want U vindt er een tweetal werkelijk unieke bezienswaardigheden. Maar de stad heeft meer en is zelfs het uitgangspunt naar een uniek schouwspel in de diepste Canyon van de wereld, de Colca Canyon. Arequipa Tip van over "De stilte van de witte stad" van Eva García Sáenz de Urturi De Spaanse Urturi heeft een originele, unieke trilogie geschreven waarvan de drie delen in mei 2020 allemaal beschikbaar zijn in het Nederlands. De delen kunnen los van elkaar gelezen worden. Urturi slaagt er in om spanning, cultuur, historie, culturele riten … Continued De stilte van de witte stad; De stilte van de witte stad. Eva García Sáenz de Urturi. Delen: Omdraaien. Delen: Paperback 15,00 Paperback 15,00 E-book 9,49 Luisterboek 11,99. 15,00. Spanning, mysterie, cultuur, geschiedenis en veel sfeer: een aanrader voor alle Zafón liefhebbers die ook van thrillers houden. Bestel De witte stad van Jule Hinrichs. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd...

INFORMATIE

AUTEUR
Jule Hinrichs
DIMENSIE
9,1 MB
BESTANDSNAAM
De witte stad.pdf

OMSCHRIJVING

Lissabon is een van de populairste toeristische bestemmingen van Europa. De witte stad, gebouwd op zeven heuvels, met zijn steile straten, trappen en steegjes, onverwachte pleinen, weemoedige fado's en zijn schitterende uitzicht over de Taag, kennen we van de folders. Maar de bijzondere geschiedenis van Lissabon is veel minder bekend, en ook van de enorme culturele schatten die de stad rijk is, weten we weinig tot niets. De zo typerende prachtige blauw en witte tegeltableaus die veel oude gebouwen in de stad sieren, zijn in de zeventiende eeuw nog door Portugezen in Amsterdam besteld, maar ze zouden zich deze kunst al snel eigen maken.De witte stad is de fascinerende biografie van een van de oudste hoofdsteden van Europa, ontstaan ver voor onze jaartelling. Even virtuoos als meeslepend beschrijft kenner Jule Hinrichs met veel oog voor detail hoe de Portugezen van daaruit met hun schepen de wereld ontdekten. Hoe de verschillende koningen er hun grote paleizen bouwden, de duurste bibliotheken inrichtten en hun fenomenale kunstcollecties opkochten. Hoe de aardbeving van november 1755 grote delen van de stad verwoestte en Europa in shock achterliet. Hoe in de Tweede Wereldoorlog het neutrale Lissabon de 'draaideur' werd van West-Europa, een spionnennest en een toevluchtsoord voor vluchtelingen. En hoe de stad zich na de oorlog ontwikkelde. Lang liep Lissabon achter in Europa, maar daardoor bleef het eigene van de stad ook in tact. Pas na de aansluiting bij de eu begon de welvaart toe te nemen en kon Lissabon zich ontwikkelen tot een van de meest dynamische hoofdsteden van Europa.

Wil je het boek lezen?De witte stad in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jule Hinrichs. Lezen De witte stad Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN