Het dolhuis

Het dolhuis - Boudewijn Buch | Fthsonline.com

...malige Pest-, Dol-, en Leprooshuis. Jarenlang bood dit onderdak aan 'dollen', mensen die buiten de maatschappij vielen ... Boekverslag Nederlands Het dolhuis door Boudewijn Büch (4e ... ... . Nu, bijna 700 jaar later, is het Dolhuys het museum van de geest en staat de waarde van mensen die anders functioneren centraal. Het dolhuis door Boudewijn Büch Door gebruik te maken van Scholieren.com of door hieronder op 'akkoord' te klikken, ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Het Dolhuys in de Noord-Hollandse stad Haarlem is een museum in een voormalig dolhuis, waar sinds de 16e eeuw krankz ... dolhuis.com ... . Het Dolhuys in de Noord-Hollandse stad Haarlem is een museum in een voormalig dolhuis, waar sinds de 16e eeuw krankzinnigen werden verpleegd. Het museum heeft als belangrijkste thema de psyche en geest van de mens in al haar facetten. Gebouw Leprozerie. Kopie van een 17e ... Een dolhuis of gekkenhuis was in vroegere tijden een inrichting voor opvang van geesteszieken. In de 15e eeuw on...

INFORMATIE

AUTEUR
Boudewijn Buch
DIMENSIE
3,57 MB
BESTANDSNAAM
Het dolhuis.pdf

OMSCHRIJVING

Waarom moest Winkler Brockhaus naar een gekkenhuis? Waarom werd een tienjarig jongetje naar Brabant gestuurd om bijna een jaar lang onderworpen te worden aan een wreedaardig regime? In Het Dolhuis wordt het leven van de kleine Winckler stap voor stap gevolgd. De schrijver volgt hem tot ver in zijn volwassenheid en toont aan hoe de vermeende gekheid van de jongen tot lang in zijn leven nadelige effecten heeft. Het Dolhuis is een roman over een delicaat onderwerp dat tot nu toe nauwelijks of niet in de Nederlandse literatuur ter sprake kwam. De vader-zoonverhouding wordt nauwgezet beschreven en de rol van een dorpse omgeving in de opsluiting van Winckler Brockhaus genadeloos geanalyseerd.Boudewijn Buch roept een wereld op die ver weg lijkt, maar in werkelijkheid bijzonder actueel is. Zelfs de psychiatrie van de jaren tachtig heeft nog talloze wortels in die van dertig jaar geleden en nog regelmatig is er sprake van schrijnende liefdeloosheid in psychiatrische ziekenhuizen.Het Dolhuis vertelt een schokkend, maar vaak ook ontroerend verhaal dat op een bepaalde manier een monument opricht voor een geheime liefde.

Wil je het boek lezen?Het dolhuis in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Boudewijn Buch. Lezen Het dolhuis Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN