Memoires en bekentenissen

Memoires en bekentenissen - Heinrich Heine | Fthsonline.com

... twee autobiografische teksten: Memoires en Bekentenissen ... Memoires en bekentenissen - vanstockum.nl ... . Hierin vertelt hij over zijn bewogen jeugd in Düsseldorf en biedt hij inzicht in zijn politieke, morele en religieuze denkbeelden. Heinrich Heine. Memoires en bekentenissen. Jan Sietsma. Singel Uitgevers (De Arbeiderspers), verschenen in 2019. 159 pagina's. Eerste editie. 195 x 115 x 12 mm. 161 gram. Verlamd aan bed gekluisterd schreef Heinrich Heine enkele jaren voor zijn dood twee autobiografische teksten: Memoires en Bekentenissen. Hierin vertelt hij over… Memoires en bekentenissen. S ... bol.com | Memoires en bekentenissen, Heinrich Heine ... ... . Hierin vertelt hij over… Memoires en bekentenissen. Stijlvol tot de laatste letter [Recensie] De boeken van Heinrich Heine zijn in 2019 goeddeels uit de actualiteit weggezakt; maar desondanks of nee, juist daarom is het goed dat in de onvolprezen privé-domein reeks dit 304 e deel wordt gewijd aan deze Joods-duitse dichter en schrijver. Memoires en bekentenissen Heinrich Heine. Verlamd aan bed gekluisterd schreef Heinrich Heine enkele jaren voor zijn dood twee autobiografische teksten: Memoires en Bekentenissen. Hierin vertelt hij over zijn bewogen jeugd in Düsseldorf en biedt hij inzicht in zijn politieke, morele en religieuze denkbeelden. Memoires en bekentenissen van Heinrich Heine is welhaast verplichte kost voor iedereen die van satire en ironie houdt, iedereen die Conrad Busken Huet, Willem Elsschot, Karel van het Reve of Gerrit Komrij hoog heeft zitten. Maar vooral voor wie dat níet doet. Verlamd aan bed gekluisterd schreef Heinrich Heine enkele jaren voor zijn dood twee autobiografische teksten: Memoires en Bekentenissen. Hierin vertelt hij over zijn bewogen jeugd in Düsseldorf en biedt hij inzicht in zijn politieke, morele en religieuze denkbeelden. Memoires en bekentenissen. Heinrich Heine. Prijs: € 13,99 (onder voorbehoud) Beschikbaarheid: Uitverkocht (U kunt dit boek niet meer bestellen) Mediatype: E-book (29-08-2019) Genre: Biografieën literaire auteurs: Mail naar vriend(in) /collega: Schrijf een recensie: U kunt dit product niet bestellen. Het boek Memoires en bekentenissen, geschreven door Heinrich Heine, koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 Bestel Memoires en bekentenissen van Heinrich Heine. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Memoires en bekentenissen direct en eenvoudig bestellen uit voorraad bij literatuur-kopen.nl. Voor al je literatuur en romans. Ook in Memoires en bekentenissen, verschenen in de reeks Privé-domein bij De Arbeiderspers, druipen zijn esprit, ironie en geldingsdrang van elke pagina, en krijgen Madame de Staël, Hegel, Goethe en andere tijdgenoten vegen uit zijn p...

INFORMATIE

AUTEUR
Heinrich Heine
DIMENSIE
8,39 MB
BESTANDSNAAM
Memoires en bekentenissen.pdf

OMSCHRIJVING

Verlamd aan bed gekluisterd schreef Heinrich Heine enkele jaren voor zijn dood twee autobiografische teksten: Memoires en Bekentenissen. Hierin vertelt hij over zijn bewogen jeugd in Düsseldorf en biedt hij inzicht in zijn politieke, morele en religieuze denkbeelden. Het zijn nu eens stekelige en polemische getuigenissen, dan weer tere en openhartige herinneringen van een eeuwige buitenstaander uit wie, volgens de Bekentenissen, "niets dan een dichter was geworden'. Deze twee geschriften worden voorafgegaan door het nawoord dat Heine schreef bij zijn laatste grote dichtbundel, Romanzero (1851), een even schrijnend als ironisch adieu aan zijn lezers: "Wij zullen elkaar terugzien in een betere wereld, waar ik ook verwacht betere boeken voor u te schrijven.'Sprankelend, wijdlopig, nooit langdradig, lichtvoetig, zelden lichtzinnig en altijd geestig – dit bijeengebrachte proza uit het "matrassengraf' is even springlevend als dat uit zijn ambulante dagen.De teksten werden vertaald, ingeleid en van commentaar voorzien door Jan Sietsma.

Wil je het boek lezen?Memoires en bekentenissen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Heinrich Heine. Lezen Memoires en bekentenissen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN