Oorlogsvrede

Oorlogsvrede - Jeroen Wielaert | Fthsonline.com

...rlogse jaren. Oorlogsvrede. Remco Vanroeslare, fotograaf van professie, is de vijftig al gepasseerd als zijn moeder het stilzwijgen verbreekt over een onderduiker in het huis in de polder onder de rook van Amsterdam waar ze opgroeide ... Jeroen Wielaert's roman 'Oorlogsvrede' | Gerard Geerlings ... . Het is een even onthutsende als met schaamte omgeven oorlogsgeschiedenis over een jonge onderduiker die zijn handen niet kan thuishouden bij de hem omringende vrouwen. Oorlogsvrede Jeroen Wielaert. Remco Vanroeslare, fotograaf van professie, is de vijftig al gepasseerd als zijn moeder het stilzwijgen verbreekt over een onderduiker in haar ouderlijk huis, in een polder ten zuiden van Amsterdam. Oo ... bol.com | Oorlogsvrede, Jeroen Wielaert | 9789029539951 ... ... . Oorlogsvrede Jeroen Wielaert. Remco Vanroeslare, fotograaf van professie, is de vijftig al gepasseerd als zijn moeder het stilzwijgen verbreekt over een onderduiker in haar ouderlijk huis, in een polder ten zuiden van Amsterdam. Oorlogsvrede Auteur: Jeroen Wielaert | Uitgever: De Arbeiderspers. Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis. 0 out of 5 ( Er zijn nog geen beoordelingen. ) Oorlog en vrede is een roman van de Russische auteur Leo Tolstoj: zie Oorlog en vrede (boek). Daarnaast zijn er toneelstukken, films en miniseries gebaseerd op dit boek: Oorlog en vrede (1914) - Erfelijk belast, een Nederlandse stomme film uit 1918; Oorlog en Vrede (1916) - Ontvluchting, een Nederlandse stomme film uit 1918; Oorlog en vrede (1918) - Gewetenswroeging, een Nederlandse stomme ... "Oorlogsvrede"is op zich een neologisme. de schrijver wil er mee aangeven dat er ook in vredestijd sprake kan zijn van oorlog. Als je bijvoorbeeld als babyboomer de oorlog niet zelf hebt meegemaakt, kan er toch sprake zijn van een situatie waarin de oorlog een rol speelt in je leven, bijvoorbeeld door de verhalen van ouders of grootouders. Gedicht, Oorlogsvrede, Nooit meer oorlogszucht een droom van alleman nog steeds geen waardig plan alleen maar kruitlucht Slordig met de vrede zo onbesc Jeroen Wielaert over zijn boek Oorlogsvrede . zater...

INFORMATIE

AUTEUR
Jeroen Wielaert
DIMENSIE
9,82 MB
BESTANDSNAAM
Oorlogsvrede.pdf

OMSCHRIJVING

Remco Vanroeslare, fotograaf van professie, is de vijftig al gepasseerd als zijn moeder het stilzwijgen verbreekt over een onderduiker in haar ouderlijk huis, in een polder ten zuiden van Amsterdam. Het is een even onthutsende als met schaamte omgeven oorlogsgeschiedenis over een jonge man die zijn handen niet kan thuishouden bij de vrouwen die hem omringen. Met verstrekkende gevolgen. Remco, zelf een kind van de jaren zestig en zeventig, realiseert zich dat zijn leven onder het dwingende motto Love & Peace feitelijk doordrenkt is van de oorlog. De confessies van zijn moeder voeren hem naar Canada en de VS, op zoek naar een onbekende joodse vrouw en haar zoon.De oorlog werkt door. Altijd. Ook in tijden van vrede.

Wil je het boek lezen?Oorlogsvrede in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jeroen Wielaert. Lezen Oorlogsvrede Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN