Amsterdam Nieuw-West

Amsterdam Nieuw-West - Ton Heijdra | Fthsonline.com

...voor ons stadsdeel. Daarom hebben zij toen een aantal adviezen ingediend: 3 jun ... Nieuwbouw Amsterdam | Bekijk alle 70 projecten ... ... . 2020: Beste hotels in Amsterdam Nieuw-West op Tripadvisor. Bekijk beoordelingen en foto's van echte reizigers zoals jij. Vergelijk prijzen en boek hotels in Amsterdam Nieuw-West, Nederland. Huurwoningen Amsterdam. Bekijk alle huurwoningen in Amsterdam op funda. Huis huren in Amsterdam. De stad Amsterdam ligt in de provincie Noord-Holland. Amsterdam is zowel de hoofdstad als de grootste gemeente van Nederland. De ge ... Nieuw-West (Amsterdam) - Wikipedia ... . Amsterdam is zowel de hoofdstad als de grootste gemeente van Nederland. De gemeente Amsterdam telt begin 2020 ruim 870.000 inwoners. Vind je huurwoning op funda Nieuwbouw-in-amsterdam.nl biedt met 10.869 huizen, appartementen en woningen in 54 nieuwbouwprojecten het meest complete woningaanbod van regio Amsterdam...

INFORMATIE

AUTEUR
Ton Heijdra
DIMENSIE
11,84 MB
BESTANDSNAAM
Amsterdam Nieuw-West.pdf

OMSCHRIJVING

De geschiedenis van Nieuw-West begint ongeveer duizend jaar geleden met de dorpjes Sloten en Osdorp. Er wonen voornamelijk boeren, tuinders en kleine neringdoenden. In 1921 wordt de gemeente Sloten geannexeerd en ontwikkelt Amsterdam plannen om de polders te bebouwen. Cornelis van Eesteren maakt hiervoor het beroemde Algemeen Uitbreidings Plan (AUP). De bouw van de Westelijke Tuinsteden start na de oorlog, eerst in Slotermeer en vervolgens in Geuzenveld, Slotervaart, Osdorp en Overtoomse Veld. De nieuwe bewoners komen niet alleen uit Amsterdam, ook de provincies, de overzeese gebiedsdelen en later ook Marokko en Turkije zijn er goed vertegenwoordigd.De stedelijke vernieuwing die er de afgelopen jaren plaats vindt, zorgt ervoor dat de tuinsteden in rap tempo veranderen. Voor sociaal geograaf Ton Heijdra was dit een belangrijke reden om de geschiedenis uitgebreid te beschrijven. Na zijn eerdere boeken over de 19e eeuwse wijken en de Amsterdamse School buurten, biedt dit rijk geïllustreerde boek weer veel informatie over de geschiedenis van dit boeiende en internationaal befaamde stadsdeel Nieuw-West.

Wil je het boek lezen?Amsterdam Nieuw-West in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ton Heijdra. Lezen Amsterdam Nieuw-West Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN