Executieve functies bij kinderen en adolescenten

Executieve functies bij kinderen en adolescenten - Peg Dawson | Fthsonline.com

...de klas, maar ook op individueel niveau. >> Executieve functies bij kinderen en adolescenten direct bestellen ... Studystore | Executieve functies bij kinderen en ... ... . Peg Dawson en Richard Guare: veertien jaar geleden schreven zij hét standaardwerk over executieve functies. Het begrip was toen nog weinig bekend, met hun boek hebben zij enorm veel kennis bijgebracht en ontwikkeling op gang gebracht. Hoofdstuk 9 onderzoekt executieve functies bij specifieke populaties, zoals kinderen met verworven hersenletsel, ADHD en autismespectrumstoornissen. Hoofdstuk 10 gaat ten slotte in op de manier waarop leerlingen met zwakke executieve functies gesteund kunn ... Executieve functies bij kinderen en adolescenten ... . Hoofdstuk 10 gaat ten slotte in op de manier waarop leerlingen met zwakke executieve functies gesteund kunnen worden bij het maken van een overgang. Executieve functies bij kinderen en adolescenten Meer informatie en bestellen Dat brengt ons bij het boek der executieve functies boeken 😉 Waar de WiEF een mooie uitgeklede versie van dit boek neer weet te zetten, kun je in deze titel van Hogrefe alles lezen over executieve functies. De afgelopen jaren hebben vele leerkrachten, psychologen en andere professionele opvoeders gebruikgemaakt van de stapsgewijze richtlijnen en praktische tips in Executieve functies bij kinderen en adolescenten. Nu is er een ge...

INFORMATIE

AUTEUR
Peg Dawson
DIMENSIE
10,35 MB
BESTANDSNAAM
Executieve functies bij kinderen en adolescenten.pdf

OMSCHRIJVING

Executieve functies bij kinderen en adolescenten 1e druk is een boek van Peg Dawson uitgegeven bij Hogrefe Uitgevers Bv. ISBN 9789079729197 Nederlandse vertaling van de herziene en uitgebreide editie van bestseller in de VS. Executieve functies zijn het vermogen om dingen te organiseren, te focussen en impulsen onder controle te houden. Verminderde executieve functies leiden tot problemen met doelgericht gedrag en liggen ten grondslag aan ADHD, autisme en leerstoornissen.In Executieve functies bij kinderen en adolescenten laten Peg Dawson en Richard Guare zien hoe executieve functies zich ontwikkelen en waarom ze een sleutelrol spelen in het gedrag van kinderen en hun (school)prestaties.In een zeer toegankelijke stijl integreren Dawson en Guare actuele theoretische inzichten met uiterst praktische interventies. Hun probleemoplossende aanpak beslaat het gehele spectrum van executieve functies: van Inhibitie, Flexibiliteit en Emotieregulatie tot Taakinitiatie, Werkgeheugen, Planning en Organisatie.Op basis van baanbrekend onderzoek geven zij voor elke vaardigheid concrete aanwijzingen hoe deze is vast te stellen en te meten. Daarnaast bieden zij stapsgewijze richtlijnen en uiterst praktische tips om de verschillende executieve functies door individuele coaching of klassikale interventies te versterken. In de uitgebreide bijlagen worden talloze vragenlijsten, checklists en werkbladen geboden die direct in de praktijk zijn te gebruiken. Het handige A4-formaat zorgt ervoor dat deze eenvoudig zijn te kopiëren en te gebruiken (zie het colofon voor copyright en toestemming).Executieve functies bij kinderen en adolescenten is een uiterst praktische gids voor leerkrachten, psychologen en andere professionele opvoeders.Peg Dawson is psycholoog aan het Center for Learning and Attention Disorders in Portsmouth, New Hampshire. Richard Guare is neuropsycholoog en directeur van dit Center. Beiden hebben meer dan 30 jaar ervaring met het werken met kinderen met aandachtstekort-, leerstoornissen en gedragsproblemen. Van hun hand verscheen bij Hogrefe eerder ook de bestseller Slim maar … Help kinderen hun talenten benutten door hun executieve functies te versterken.

Wil je het boek lezen?Executieve functies bij kinderen en adolescenten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Peg Dawson. Lezen Executieve functies bij kinderen en adolescenten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN