Pantani was een god

Pantani was een god - Marco Pastonesi | Fthsonline.com

...re op een oneervolle manier beëindigd zag, zonder dat hij ... Voorgeproefd - Pantani was een god | Metro ... ... There are few cyclists as iconic as Marco Pantani. Not just in his appearance - the shaved head, the earring, that bandana - but also for his remarkable riding feats. Pantani was a figure of extraordinary contradiction, a cycling superhero and his mild-mannered alter-ego. Off the bike he was almost painfully shy, on it he was a rider of such exuberance and conviction that it would beggar ... Manteau geeft een reeks literaire sportverhalen uit. En ... Pantani was een God - Marco Pastonesi - (ISBN ... ... ... Manteau geeft een reeks literaire sportverhalen uit. En daarbij zoekt het haar heil ook bij bekroonde sportliteratuur elders in Europa, nu meer bepaald in Italië. En het mag gezegd: er is voortreffelijk gescout. Pantani was een God (Marco Pastonesi) Nu kan de titel voor een rationele buitenstaander zonder affiniteit met wielrennen een tikkeltje buitensporig klinken, want… 'Op een legendarische klim als de Mont Ventoux hoort een groot klimmer te winnen. Pantani heeft er ook hard genoeg voor gewerkt. Hij is een paar keer gelost, hij is weer bijgekomen en hij is een paar keer gedemarreerd.' De overwinning van Marco Pantani was inderdaad een daad van wilskracht en niet de vrucht van superieur talent. Valentijnsdag. De dag voor geliefden waarop vrij symbolisch een eenzame, Italiaanse coureur het leven liet. Vijftien jaar geleden werd Marco Pantani op zijn 34ste dood aangetroffen in zijn hotelkamer....

INFORMATIE

AUTEUR
Marco Pastonesi
DIMENSIE
6,77 MB
BESTANDSNAAM
Pantani was een god.pdf

OMSCHRIJVING

Marco Pantani is de ongekroonde wielerkoning van het hooggebergte. Hij was eenrenner die lof oogs te voor zijn aanvallende en nooit alatende manier van koersen.Hij veroverde de harten van iedereen met een passie voor wielrennen. MarcoPantani was een god. Maar hij was ook een man die veel mokerslagen moest incasseren.Die zijn carrière op een oneervolle manier beëindigd zag, zonder dat hij daarook maar iets aan kon doen. Ten slo te stierf deze god volledig vereenzaamd,gebroken en paranoïde in zijn hotelkamer.In 'Pantani was een god' keert Pastonesi terug naar de bergen waar de bekendewielrenner zijn grootste successen vierde. De Carpegna, waar hij opgroeide.De Ventoux, waar hij heroïsche duels uitvocht met Lance Armstrong. De Mortirolo,waar hij eenzaam over de Giro heerste. Ze vormen de lyrische achtergrond voor degetuigenissen van iedereen die met de wielerheld in aanraking kwam: zijn eerstetrainer, de bakker uit het dorp, een oudere collega-wielrenner, de man diezijn tweede vader was en ook de acht bekendste renners uit zijn regio. Van debergen die Pantani hebben gemaakt gaat Pastonesi terug naar de helden ende ritten van weleer. Het levert prachtige verhalen op die een mooi beeld gevenvan de mysterieuze Pantani.

Wil je het boek lezen?Pantani was een god in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marco Pastonesi. Lezen Pantani was een god Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN