Meisjes van Atatürk, zonen van de sultan

Meisjes van Atatürk, zonen van de sultan - Betsy Udink | Fthsonline.com

...en Kobo. In Turkije hebben potentaten altijd de samenleving gemonopoliseerd en hun wil aan de bevolking opgelegd ... PDF Meisjes van Atatürk, zonen van de sultan Betsy Udink ... . Betsy Udink bes... Geschreven bij Meisjes van Atatürk, zonen van de sultan. Udink schetst een reëel beeld over het Turkije in het Ataturk tijdperk en het Turkije van nu. Na het lezen van dit boek wordt meer duidelijk over hoe het huidige Turkije is ontstaan en hoe belangrijk de hervormingen van Ataturk waren om het land op 1 lijn met de westerse wereld te brengen. In Turkije hebben potentaten altijd de samenleving gemonopoliseerd en hun wil aan de bevolking opgelegd. Betsy ... Ebook ePUB: Meisjes van Atatürk, zonen van de sultan ... ... . In Turkije hebben potentaten altijd de samenleving gemonopoliseerd en hun wil aan de bevolking opgelegd. Betsy Udink beschrijft enkele van die despoten: Enver Pasja, een van de verantwoordelijken voor de Armeense genocide, Mustafa Kemal Pasja (Atatürk), die het land aan de hand van zijn geadopteerde dochters de moderne tijd in dwong, Fethullah Gülen, leider van een machtige islamitische ... Betsy Udink legt in Meisjes van Atatürk, zonen van de sultan een complexe realiteit bloot. Deze, voor velen, weinig bekende wereld opent ze met alle zorg die je aan een non-fictieonderwerp kunt besteden. In een land waar je tussen de regels door moet kunnen lezen en mensen niet gauw het achterste van hun tong laten zien, ... Of nog: 'Europese moslimburgers willen in vrede en rust leven.' Het klinkt allemaal bijzonder gematigd en redelijk, maar deze...

INFORMATIE

AUTEUR
Betsy Udink
DIMENSIE
3,31 MB
BESTANDSNAAM
Meisjes van Atatürk, zonen van de sultan.pdf

OMSCHRIJVING

In Turkije hebben potentaten altijd de samenleving gemonopoliseerd en hun wil aan de bevolking opgelegd. Betsy Udink beschrijft enkele van die despoten: Enver Pasja, een van de verantwoordelijken voor de Armeense genocide, Mustafa Kemal Pasja (Atatürk), die het land aan de hand van zijn geadopteerde dochters de moderne tijd in dwong, Fethullah Gülen, leider van een machtige islamitische sekte, door zijn volgelingen als een heilige vereerd, Abdullah Öcalan, met zijn Koerdische guerrilla's verantwoordelijk is voor tienduizenden doden, en ten slotte president Recep Tayyip Erdogan, 'de Gekozen Sultan'. In andere hoofdstukken, zoals 'Bilal bey' en 'Paris Küaför', vertelt Betsy Udink over haar grote liefde voor Turkije.

Wil je het boek lezen?Meisjes van Atatürk, zonen van de sultan in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Betsy Udink. Lezen Meisjes van Atatürk, zonen van de sultan Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN