Operatie Keystone

Operatie Keystone - Rende van de Kamp | Fthsonline.com

...de Kamp • Boek • paperback. Samenvatting ... Operatie Keystone - Rende van de Kamp, Jeoffrey van ... ... . In dit boek wordt voor het eerst de unieke geschiedenis verteld van het detachement Nederlanders bij de befaamde Special Air Service (SAS), ook wel 'het spookleger' genoemd. Operatie Keystone Nederlanders bij de Special Air Service (SAS), december 1944 - mei 1945 Rende van de Kamp, Jeoffrey van Woensel. Nederlands | Paperback € 22,95 + 45 punten . Op bestelling, levertermijn 2 à 3 werkdagen. Eenvoudig bestellen. Veilig betalen. Gratis ... Operatie Keystone - Jeoffrey van Woensel | Geschiedeniswinkel ... . Eenvoudig bestellen. Veilig betalen. Gratis ... Operatie Keystone was de codenaam voor een SAS-operatie in Nederland. == Geschiedenis == Met de Duitse capitulatie in zicht, ontbrandde ook de zoektocht naar oorlogsmisdadigers. In Nederland, ten zuiden van het IJsselmeer, ging de Special Air Service (SAS) in april 1945 onder de codenaam Keystone patrouilleren met zwaar bewapende jeeps. In Operatie Keystone wordt voor het eerst de unieke geschiedenis verteld van het detachement Nederlanders bij de befaamde Special Air Service (SAS), ook wel 'het spookleger' genoemd. Deze speciale Britse elite eenheid voerde in de Tweede Wereldoorlog met succes sabotageacties uit om de troepen van de Duitse Wehrmacht te ontregelen. Morgen verschijnt het boek Operatie Keystone, een onthullend boek over inzet Nederlanders bij de Britse special forces in WO II. De kinderen en weduwen van deze Nederlandse SAS'ers nemen het boek ... De Onafhankelijke Defensiebond (ODB) is een vakbond voor iedereen die werkzaam is of heeft gewerkt bij de Nederlandse krijgsmacht. Het is de snelst groeiende militaire vakbond van Nederland. Daarna trokken ze met hun SAS-eenheid voor de operatie Archway Noord-Duitsland in, waarbij ze de vijand op de hielen zaten tot Duitsland op 4 mei 1945 in Noordwest-Europa capituleerde. Bureau ISBN - Operatie Keystone Operatie Keystone Nederlanders bij de Special Air Service (SAS), december 1944 - mei 1945 Bestel Operatie Keystone Voor 23:00 besteld, morgen in huis! 20% korting voor vaste klanten Altijd een inspirerend advies Operatie Keystone op facebook . Win een Gesigneerd Examplaar! Na deze intro wil jij natuurlijk ook dit boek hebben! Nou, dan heb ik goed nieuws, want je maakt nu kans om een gesigneerde versie te winnen van dit schitterende stuk Nederlandse geschiedenis!...

INFORMATIE

AUTEUR
Rende van de Kamp
DIMENSIE
7,67 MB
BESTANDSNAAM
Operatie Keystone.pdf

OMSCHRIJVING

In dit boek wordt voor het eerst de unieke geschiedenis verteld van het detachement Nederlanders bij de befaamde Special Air Service (SAS), ook wel 'het spookleger' genoemd. Deze speciale Britse eenheid voerde in de Tweede Wereldoorlog in Noord-Afrika en Zuid- en Midden-Europa met succes sabotageacties uit om de troepen van de Duitse Wehrmacht te ontregelen. Hitler ergerde zich zo aan deze onverschrokken krijgers dat hij de geheime opdracht gaf om alle opgepakte SAS-militairen onmiddellijk te liquideren. Nog niet eerder zijn de avonturen van de 27 Nederlandse jonge mannen tot in detail beschreven. Op 'hoog verzoek' meldden zij zich begin december 1944 aan als vrijwilliger om in bezet Nederland gevaarlijke opdrachten uit te voeren. Een aantal van hen had in mei 1940 tegen de Duitsers gevochten, anderen hadden in het verzet gezeten of hadden geallieerde eenheden geholpen bij hun opmars. Vanuit het bevrijde deel van Nederland vlogen zij naar Engeland waar zij bij de SAS een cursus parachutespringen kregen en werden onderwezen in vakken als silent-killing en wapen- en springstoffenkennis. Vijftien militairen slaagden voor de intensieve SAS-opleiding en namen in april 1945 op de Veluwe deel aan SAS-operatie Keystone, die mede tot doel had om Rijkscommissaris Seyss-Inquart dood of levend in te rekenen. Daarna trokken ze met hun SAS-eenheid voor de operatie Archway Noord-Duitsland in, waarbij ze de vijand op de hielen zaten tot Duitsland op 4 mei 1945 in Noordwest-Europa capituleerde.

Wil je het boek lezen?Operatie Keystone in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rende van de Kamp. Lezen Operatie Keystone Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN