De Tien Geboden

De Tien Geboden - Marc-Alain Ouaknin | Fthsonline.com

...ieks: οἱ δέκα λόγοι, hoi déka lógoi, "de tien woorden") worden de leefregels aangeduid die in de Hebreeuwse Bijbel volgens het jodendom door God via Mozes aan de mensen gegeven zijn ... De 8 beste afbeeldingen van Tien geboden | Tien geboden ... ... . Deze leefregels hebben ook invloed gekregen op samenlevingen waarin ... De Wet des Heeren / De Tien geboden Naar Exodus 20:1-17 en Deuteronomium 5:6-21 Ik ben de Heere Uw God, Die u uit Egypteland, uit het diensthuis, uitgeleid heb. Gij zult geen andere goden voor Mijn aangezicht hebben. Over de precieze datering van de tien geboden verschillen archeologen, historici en theologen van mening.Vanwege soortgelijke verbonden t ... De tien geboden van God - Wikisource ... . Gij zult geen andere goden voor Mijn aangezicht hebben. Over de precieze datering van de tien geboden verschillen archeologen, historici en theologen van mening.Vanwege soortgelijke verbonden tussen volken en hun goden in de tijd van de Hettieten en andere Mesopotamische volkeren, denk bijvoorbeeld aan de Codex Hammurabi, is datering tussen de veertiende en twaalfde eeuw voor Christus mogelijk.Anderen wijzen op de periode in de negende eeuw voor ... De tien geboden van God. Uit Wikisource. Naar navigatie springen Naar zoeken springen Zie ook Tien geboden in Wi...

INFORMATIE

AUTEUR
Marc-Alain Ouaknin
DIMENSIE
12,78 MB
BESTANDSNAAM
De Tien Geboden.pdf

OMSCHRIJVING

Vierde druk. Marc-Alain Ouaknin legt op een heldere en aanstekelijke manier de oorspronkelijke tekst van de Tien Geboden uit, en herformuleert ze in de taal van de 21ste eeuw. De Tien Geboden is een hartstochtelijk pleidooi voor een speelse, creatieve en vooral onorthodoxe omgang met teksten: deze geboden zijn helemaal geen geboden, maar verwijzen naar een dynamische ethiek van de toekomst. 'Accepteer nooit zonder meer wat geschreven staat. Interpreteren is in opstand komen tegen wat in de tekst niet ethisch is. [...] Dat stelt ons in staat in rechtvaardigheid en goedheid te leven: dat is de ethiek van de Tien Geboden.'DE VOLKSKRANT: ''Ouaknin is een expert in het interpreteren van heilige teksten.'' MARC-ALAIN OUAKNIN (spreek uit: waknien) is rabbijn en filosoof. Hij is een groot kenner van de Talmoed, de kabbala en het chassidisme. In zijn werk - in meer dan dertig talen vertaald - vervlecht hij uiteenlopende joodse tradities en filosofische scholen. In 2015 verscheen van Christiane Berkvens een inleiding op zijn werk: 'Marc-Alain Ouaknin. De joodse gids voor deze tijd'.

Wil je het boek lezen?De Tien Geboden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marc-Alain Ouaknin. Lezen De Tien Geboden Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN