Epitaaf

Epitaaf - Giorgio Bassani | Fthsonline.com

...espreekt recent verschenen publicaties. Een grafschrift of epitaaf is een kort gedicht of enkele zinnen die zijn gewijd aan de overledene en op de grafsteen zijn gegraveerd - het lijkt daarin op een epigram ... epitaaf - WikiWoordenboek - Wiktionary ... .Meestal wordt de overledene geëerd met het grafschrift. Vaak ook wordt een Bijbeltekst op het graf opgenomen, of alléén de letters R.I.P (Requiescat in pace, Latijn voor rust in vrede). ... Epitaaf, voor het eerst verschenen in 1974, is zijn op een-na-laatste bundel. Bassani heeft hierin rijm en vormvastheid losgelaten en gekozen voor het vrije vers op een parlandotoon, maar met behoud van de hem kenmerkende melancholie en ironie. Hij mijmert - en spot - over de liefd ... Wat is de betekenis van Epitaaf - Ensie ... . Bassani heeft hierin rijm en vormvastheid losgelaten en gekozen voor het vrije vers op een parlandotoon, maar met behoud van de hem kenmerkende melancholie en ironie. Hij mijmert - en spot - over de liefde, ouderdom en jeugd. epitaaf - Zelfstandignaamwoord 1. grafschrift ♢ Confusion will be my epitaph.As I crawl a cracked and broken pathIf we make it we can all sit back and laugh.But I fear tomorrow I'll be crying,Yes I fear tomorrow I'll be dying.King Crimson 2. grafsteen Woordherkomst afgeleid van 'epitafium' Verwante begrippen graf, epigraaf Het epitaaf op zijn graftombe in Kortrijk suggereert dat hij ook aan de hoven van Frankrijk en Hongarije heeft gewerkt, hoewel er geen andere aanwijzingen daarvoor bestaan. WikiMatrix De sterfdatum is aan de epitaaf op haar grafsteen ontleend: "Hæc est avia mea, soror Balduini Imperatoris Constantinopolitani, soror Marguarita, quandam comitissa Viennensis, quæ obit XVI kalendas augusti anno ... Epitaaf on lahkunu mälestuseks kirjutatud lühike tekst, tavaliselt hauasambal.. Epitaaf on hauakiri või hauakirjaga mälestussammas, ka surnuvappepitaaf või mälestustahvel kiriku seinal.. Epitaaf võib olla ka kirjanduses kellegi surma puhul kirjutatud lühiluuletus.. Näiteks Juhan Liivi hauasammast ehib epitaafina tema luuletus "Kui tume veel kauaks ka sinu maa". Epitaaf komt via het Latijnse epitaphium van het Oudgriekse epitaphios. Dat betekende eigenlijk 'horend bij een begrafenis': het is gevormd op basis van de woorden epi 'op, bij' en taphos 'graf, begrafenis'. In de Oudheid werd er meestal een toespraak bij een begrafenis, een lijkrede, mee bedoeld. Epitaaf Een epitaaf is een grafschrift op een grafsteen. Soms treft men zo'n grafschrift in de werkelijkheid aan, andere zijn fictief met soms een satirische inslag. Een grappige van Cees Buddingh': Hier ligt Gijs van Amerongen. In de grond geen kwade jongen...

INFORMATIE

AUTEUR
Giorgio Bassani
DIMENSIE
3,14 MB
BESTANDSNAAM
Epitaaf.pdf

OMSCHRIJVING

Giorgio Bassani werd wereldberoemd met de cyclus Het verhaal van Ferrara, waarvan de roman De tuin van de familie Finzi-Contini de bekendste titel is. Dat hij naast schrijver ook dichter was, is minder bekend. Epitaaf, voor het eerst verschenen in 1974, is zijn op een-na-laatste bundel. Bassani heeft hierin rijm en vormvastheid losgelaten en gekozen voor het vrije vers op een parlandotoon, maar met behoud van de hem kenmerkende melancholie en ironie. Hij mijmert - en spot - over de liefde, ouderdom en jeugd. Ook in deze bundel keert hij terug naar zijn geliefde Ferrara.Deze tweetalige, integrale uitgave is vertaald door Jan van der Haar.

Wil je het boek lezen?Epitaaf in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Giorgio Bassani. Lezen Epitaaf Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN