Wilhelm Meisters leerjaren

Wilhelm Meisters leerjaren - Johann Wolfgang Goethe | Fthsonline.com

...ng van Wilhelm Meister volgt. Ik heb mij echt uitbundig geamuseerd met "Wilhelm Meisters leerjaren" van Goethe, in de kraakverse en erg leesbare vertaling van Ria van Hengel ... Wilhelm Meisters leerjaren eBook door Johann Wolfgang ... ... . Begin vorig jaar vond ik Goethes "Faust" echt een feest van ongeremde inventio: Goethe bleek - tot mijn stomme verbazing- veel meer en zelfs iets totaal anders te kunnen zijn dan de klassieke en vormvaste en dus vast saaie Duitser waar ik hem altijd ... Wilhelm Meisters leerjaren is de allereerste Bildungsroman. In het boek staan de groei en zelfreflectie centraal van Wilhelm, de zoon van een burgerlijk zakenman. Hij ki ... Wilhelm Meisters leerjaren - Johann Wolfgang Goethe ... ... ... Wilhelm Meisters leerjaren is de allereerste Bildungsroman. In het boek staan de groei en zelfreflectie centraal van Wilhelm, de zoon van een burgerlijk zakenman. Hij kiest niet voor het zakenleven, maar meent zijn leven inhoud te kunnen geven door zich aan het theater te wijden. Goethe werkte tien jaar lang aan Wilhelm Meisters leerjaren. In Wilhelm Meisters leerjaren staan de groei en zelfreflectie centraal van Wilhelm, de zoon van een burgerlijk zakenman. Hij kiest niet voor het zakenleven, maar meent zijn leven inhoud te kunnen geven door zich aan het theater te wijden. In Wilhelm Meisters leerjaren staan de groei en zelfreflectie centraal van Wilhelm, de zoon van een burgerlijk zakenman. Hij kiest niet voor het zakenleven, maar meent zijn leven inhoud te kunnen geven door zich aan het theater te wijden. Goethes Wilhelm Meisters leerjaren was de tweede roman van Goethe, en hij heeft er tien jaar … In Wilhelm Meisters leerjaren staan de groei en zelfreflectie centraal van Wilhelm, de zoon van een burgerlijk zakenman. Hij kiest niet voor het zakenleven, maar meent zijn leven inhoud te kunnen geven door zich aan het theater te wijden. Goethes Wilhelm Meisters leerjaren was de tweede roman van Goethe, en hij heeft er tien jaar lang aan gewerkt. Wilhelm Meisters leerjaren book. Read 92 reviews from the world's largest community for readers. In Wilhelm Meisters leerjaren staan de groei en zelfrefl... Wilhelm Meisters leerjaren. In Wilhelm Meisters leerjaren staan de groei en zelfreflectie centraal van Wilhelm, de zoon van een burgerlijk zakenman. Hij kiest niet voor het zakenleven, maar meent zijn leven inhoud te kunnen geven door zich aan het theater te wijden. Goethes Wilhelm Meisters leerjaren was de tweede roman van Goethe, en hij heeft er tien jaar lang aan gewerkt. Wilhelm Meisters lehrjahre van Goethe (1749-1832) behoort, met Wilhelm Meisters Wanderjahre, tot de belangrijkste ontwikkelingsromans. Wilhelm Meister w...

INFORMATIE

AUTEUR
Johann Wolfgang Goethe
DIMENSIE
9,28 MB
BESTANDSNAAM
Wilhelm Meisters leerjaren.pdf

OMSCHRIJVING

Wilhelm Meisters lehrjahre van Goethe (1749-1832) behoort, met Wilhelm Meisters Wanderjahre, tot de belangrijkste ontwikkelingsromans. Wilhelm Meister wordt gevormd door de bonte ervaringen die hij op doet in deze avonturenroman. De hoofdpersoon is allesbehalve een genie, eerder een wat naïeve burgermanszoon met artistieke aspiraties. Tenslotte blijkt zijn voorliefde voor het toneel zijn grootste vergissing. Maar die dwaalweg laat hem zijn doel niet missen: zonder het te merken, wordt hij zijn leven lang, bijna als een marionet, geleid door een hogere instantie, "het gezelschap van de torens". Goethe, die zijn roman publiceerde in 1795 en 1796, behandelt zijn held met ironische distantie. Door de brede opzet krijgt de lezer van de "leerjaren" tegelijk een beeld van het Duitse culturele leven in de achttiende eeuw."Iedereen zal een Meister zijn eigen leerjaren terugvinden". - Wilhelm von Humboldt.

Wil je het boek lezen?Wilhelm Meisters leerjaren in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Johann Wolfgang Goethe. Lezen Wilhelm Meisters leerjaren Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN